KLM tilbyder social flights gennem ‘Meet & Seat’

Hos KLM er det nu muligt på flyrejsen at vælge en siddeplads ved siden af en person, som man på forhånd har identificeret via sociale medier som Facebook og LinkedIn. I første omgang tilbydes Meet & Seat på interkontinentale flyvninger til New York, San Francisco og Sao Paulo.

De sociale medier har indtil videre fundet anvendelse i mange sammenhænge. Men det hollandske luftfartsselskab KLM er særdeles nyskabende med det nye Meet & Seat produkt, der giver rejsende mulighed på forhånd at vælge “interessante“ medpassagerer at sidde ved siden af på flyrejsen.

Om det kan udvikle sig til en særlig high mile dating service er nok for tidligt at sige noget om. Men KLM´s Meet & Seat produkt har absolut potentiale til at kunne skabe mere end overfladiske forbindelser mellem ensomme flyrejsende, der ønsker sig kvalificeret selskab på rejsen.

Det er nemlig på forhånd muligt via sociale medier som Facebook og LinkedIn at finde ud af, om der er andre rejsende på samme fly, som man deler interesse med. Måske skal man til den samme event på destinationen, eller også arbejder man indenfor samme branche, eller kommer fra samme land eller by.Der kunne også være tale om at drikke en kop kaffe i afrejselufthavnen eller dele en taxi ind til byen efter ankomsten.

Mulighederne er uendelige i forhold til at skabe relationer til sine medpassagerer, når man på forhånd har oplysninger om dem gennem de sociale medier.

“Med Meet & Seat ønsker KLM at tage et stort skridt fremad i det man kalder social networking. Denne nye service skaber kontakt mellem passagererne og har som mål at give dem en mereinspirerende rejse,“ siger Erik Varwijk, der eradministrerende direktør for KLM.

Tilgængeligt på tre ruter

Tidligst 90 dage før afrejse og senest 48 timer før, er det muligt for rejsende at logge sig ind på Manage my Booking funktionen på KLM´s hjemmeside. Her kan man under menupunktet seating vælge Meet & Seat, hvorefter der logges på Facebook eller LinkedIn, hvor den rejsende vælger, hvilken profil der skal gøres tilgængelig via KLM.

På et særligt seatmap er det muligt at se andre passagerers profiloplysninger, hvis de også har valgt at dele informationerne på Meet & Seat.

Skulle flere passagerer på den samme flyvning sidenhen melde sig til Meet & Seat på en aktuelle flyvning, vil man modtage en e-mail med oplysninger om, hvilken ny passagerer, der rejser med samme fly.

Ifølge KLM kan man ændre sæde, så ofte man har lyst, ligesom det også vil være muligt at slette profiloplysningerne fra Meet & Seat og stadig fastholde det samme sæde.

Indtil videre er Meet & Seat kun tilgængelig på KLM´s interkontinentale flyvninger fra Amsterdam til New York, Sao Paulo og San Francisco, men produktet vil blive udrullet til andre interkontinentale ruter, såfremt det bliver en succes.