KLM vender tilbage til Chile efter 13 år

Fra begyndelsen af februar måned næste år vil hollandske KLM atter flyve til Santiago de Chile. Det er 13 år siden, at KLM sidst fløj til den chilenske hovedstad.

KLM fortsætter med at udvide sit interkontinentale rutenetværk. Denne gang er turen kommet til Santiago de Chile, der er hovedstaden i de sydamerikanske land, der ligger mellem Stillehavet og Andesbjergene.

Ruten konstrueres ved at forlænge en eksisterende rute til den argentinske storby Buenos aAres. Her flyver KLM i forvejen tre gange om ugen fra Amsterdam med Boeing 777-200 kapacitet.

Fra den 2. februar 2014, når KLM forlænger ruten til Santiago de Chile, indsættes der i stedet et Boeing 777-300ER fly. Dermed vil kapaciteten kunne øges 108 flysæder per afgang. Så vil der til gengæld kunne være plads til 425 passagerer per flyvning i en tre-klassers konfiguration.

Der vil være 350 sæder på Economy Class, 40 sæder i Economy Comfort, mens der vil være plads til 35 passagerer i World Business-klassen.

KLM vil fra den 2. februar frem til 30. marts flyve på tirsdage, torsdage og søndage fra Amsterdam kl. 20.55 med ankomst i Santiago de Chile den følgende dag kl. 11.20 lokal tid. Returrejsen fra den chilenske hovedstad foregår kl. 13.00 med ankomst i Amsterdam-Schiphol næste dag kl. 10.15

Fra den 30. marts omlægges flyvningerne til at foregå på tirsdage, fredage og søndage.

Tilbage efter 13 år
Det er ikke første gang, at KLM har Santiago de Chile i rutenetværket. I slutningen af marts måned i år 2000 ophørte KLM betjeningen af den chilenske hovedstad. Dengang blev ruten afviklet via den brasilianske storby Sao Paulo.

“Santiago passer perfekt i vores strategi, hvor vi fokuserer på de nye markeder i Sydamerika. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde vores kunder den niende destination i Sydamerika. Santiago er med sin 19. århundrede neoklassisk arkitektur og snoede sidegader, oversået med art deco, neo-gotisk og andre stilarter, er en attraktiv destination, ikke kun for turister, men også for forretningsrejsende,“ siger Pieter Elbers, der er koncerndriftsdirektør hos KLM.

Udover at være en populær turistdestination er Santiago de Chile også et kulturelt, politisk og finansielt center i Chile og hjemsted for mange multinationale virksomheder.

Santiago de Chile har omkring 7,5 mio. indbyggere, hvilket svarer til næsten halvdelen af landets befolkning. Det er samtidig en af de rigeste byer i Latinamerika. Flytrafikken afvikles via Arturo Merino Benitez International Airport, der i 2012 betjente flere end 15,2 mio. passagerer.