Hilton Copenhagen Airport Hotel.

Københavns Lufthavn får nyt Comfort-hotel

Comfort Copenhagen Airport Hotel åbner i 2020, og Hilton-hotellet skifter navn til Clarion, oplyser Københavns Lufthavn på et pressemøde.

Den norske hotelejer Petter Anker Stordalen har for få minutter siden præsenteret et nyt hotelprojekt i Københavns Lufthavn. Det sker ved at opføre et helt nye hotel samt overtage driften af det nuværende Hilton Copenhagen Airport Hotel.

I 2020 skal et nyt Comfort Copenhagen Airport Hotel stå klart med 500 værelser og konferencefaciliteter på 3.000 kvadratmeter. Det samlede budget for byggeriet er på 800 mio. kroner, hvor Hilton Copenhagen Airport Hotel samtidig bliver ombygget for 70 mio. kroner og fremover skal være en del af Clarion-kæden.

“København tiltrækker allerede i dag en række internationale møder og konferencer. En væsentlig forklaring er, at det er meget let at komme til København fra hele verden. Vi har 165 ruter ud i verden, og uanset om mødedeltagerne kommer fra Midtjylland eller Miami, er det let at komme hertil. Men det er ikke nok, at det er let at komme hertil. Der skal også være faciliteter til at kunne tiltrække møder, produktlanceringer, kongresser og så videre. Dette projekt er med til at gøre København endnu mere attraktiv som destination, ligesom det vil skabe mange nye arbejdspladser, både i forbindelse med byggeriet og efterfølgende, når hotellet går i drift,” siger Københavns Lufthavns administrerende direktør Thomas Woldbye.

Bliver medejer af hotellerne
Nordic Choice Hotel, der kommer til at stå for driften af de to hoteller, driver i forvejen flere end 190 hoteller og har 13.000 ansatte. Derfor er der også store perspektiver i den nye aftale med Københavns Lufthavn.

“København er allerede en international meget efterspurgt konferenceby, og med opførelsen af et cirka 3.000 kvadratmeter konferencecenter kommer vi til at styrke det udbud endnu mere. Og med lufthavn, motorvej, jernbane lige uden for døren – og strategisk beliggende midt imellem de to hoteller – kan man ikke finde en stærkere og mere central placering for en international konference,” siger Petter A. Stordalen.

Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Fields, vil i øvrigt gå ind med en ejerandel på 40 procent af de to hoteller og konferencecentret, når det nye hotel er færdigbygget i 2020.

“Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde en partner, der har stor international erfaring med at udvikle og drive hoteller i verdensklasse, og med hvem vi har kunnet skabe en fælles vision,” lyder det fra Thomas Woldbye.

xx
Når driftsaftalen med Københavns Lufthavn ophører den 31. marts vil Hilton-kæden som udgangspunkt ikke længere være repræsenteret i Danmark. Man vil dog forsøge at undersøge mulighederne for at erstatte lufthavnshotellet med et andet københavnsk hotel i porteføljen.

“Hilton har i dag bekræftet, at kæden undersøger nye muligheder for at udvide sin danske portefølje og erstatte hotellet ved Københavns lufthavn. Kæden har via en driftsaftale i 15 år drevet det succesfulde hotel Hilton Copenhagen Airport. Hotellets tilknytning til Hilton-brandet ophører den 31. marts 2017. Det giver Hilton nye muligheder for at fokusere på udviklingsplanerne i Danmark. Her og nu ser vi frem til et fortsat tæt samarbejde med hele hotellets team, der forventes at fortsætte under den nye driftsansvarlige operatør,” lyder det i en kommentar fra Hilton-kæden.

 

Relaterede artikler:

Planer om nyt lufthavnshotel i København

Hilton Danmarks bedste forretningshotel 

Hilton i CPH får international hæder

Hilton Copenhagen Airport indleder ny etape