Københavns Lufthavn sikker på rekordår

November måned var den 8. rekordmåned for Københavns Lufthavn ud af indtil videre 11 mulige i løbet af 2011. Derfor øjner den danske hovedstadslufthavn muligheden for i indeværende år at nå det højeste antal passagerer nogensinde. Der mangler blot 396.905 passagerer for at tangere årsrekorden fra 2008.

Ved udgangen af november måned har 21.133.111 passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn i Kastrup i år.

Dermed mangler lufthavnen blot 396.905 passagerer i at tangere rekorden fra 2008, hvor 21.530.016 passagerer blev registreret som afrejsende og ankommende flyrejsende i CPH.

Med et forventet passagertal på omkring 1,5 millioner passagerer i december måned, skulle årsrekorden derfor gerne være en realitet i skrivende stund.

Københavns Lufthavn kan således bryste sig af i 2011 at have haftdet højeste passagertal siden lufthavnens indvielse den 20. april 1925. Samtidig har væksten år til dato været 5,7 procent, hvilket vidner om en lufthavn i en god udvikling.

Vendepunkt i transfertrafikken

Hidtil har der i årsamlet set været en tilbagegang i transfertrafikken. Således har 80.000 færre passagerer skiftet fly i Københavns Lufthavn i år i forhold til året før. Men det billede blev der vendt op og ned på i november måned, hvor der var en fremgang på 9,6 procent i transfertrafikken.

”Transfertrafikken er i november med til at trække væksten i vejret. Der er vækst fra alle de seks største feeder-lufthavne, Stockholm, Oslo, Gøteborg, Stavanger, Bergen og Helsinki, og specielt sidstnævnte vokser markant takket være Blue1, der har øget trafikken til den finske hovedstad. Den udvikling styrker vores position som nordeuropæisk trafikknudepunkt,” siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavne.

Isoleret set rejste 1.761.409 passagerer igenne CPH i november måned. Det var en fremgang på 4,3 procent i forhold til samme måned året før. Udenrigstrafikken voksede med 6 procent, mens indenrigstrafikken fortsatte tilbagegangen og endte på et niveau, der var 7,2 procent lavere end året før.

Københavns Lufthavn var i 2010 den 15. største lufthavn i Europa. En position, der forventes fastholdt i 2011, med mindre Moskvas hastigtvoksende Domodedovo International Airport overhaler indenom, hvilket der er en vis sandsynlighed for.