Første Boeing 787 Dreamliner før levering til Air France. (Foto: Boeing)

Konflikt sætter Dreamliner på jorden

Air France er på grund af en lønstrid tvunget til at lade en Boeing 787 Dreamliner stå på jorden og samtidig reducere frekvensen mellem Paris og Guangzhou i Kina.

En vedvarende konflikt om løn til besætningsmedlemmerne hos det franske flyselskab Air France får nu yderligere konsekvenser.

Air France melder ifølge Air Transport World, at det midlertidigt er nødt til at lade én af sine Boeing 787 Dreamlinere være på jorden. Situationen er opstået, fordi der i øjeblikket er begrænset mulighed for at træne piloter til Dreamlineren. Flyselskabet venter på, at den store franske fagforening SNPL skal forny en aftale, der giver Boeing 777-instruktører mulighed for at træne piloter til Boeing 787.

I det konkrete tilfælde er der således tale om, at Air France og SNPL er uenige om vilkårene for træning af flyselskabets piloter. Men tvisten er en del af den større lønstrid, der har varet i et par måneder.

Air France har forsøgt at bløde op i forhandlingerne med deres seneste forslag til ændrede lønforhold, men tre forskellige fagforeninger har alligevel varslet yderligere fire strejkedage: den 3. maj, 4. maj, 7. maj og 8. maj. Det vil sende det samlede antal strejkedage op på 15 i den seneste tid.

Reduktion på Guangzhou-rute
En talsmand fra Air France oplyser, at flyselskabet fra den 2. maj er nødt til at reducere antallet af ugentlige flyvninger mellem Paris Charles de Gaulle og Guangzhou i Kina fra fem til tre afgange. Og ruten vil blive fløjet med en Boeing 777 i stedet for Boeing 787 Dreamliner.

I løbet af maj betyder det annullering af ni afgange, eller hvad der svarer til 40 procent af operationerne på den pågældende rute. I kraft af, at Boeing 777-flyet er større end Dreamlineren, betyder det dog kun en reduktion i sædekapacitet på 17 procent.

Strejken i Air France begyndte helt tilbage den 22. februar. Herefter har flyselskabets medarbejdere nedlagt arbejdet i yderligere 10 dage, inden der denne gang altså er blevet varslet endnu fire dages strejke i begyndelsen af maj. Både piloter, kabineansatte og jordpersonale er omfattet af strejken.

 

Relaterede artikler:

Yderligere seks Air France-strejkedage i april

Påskestrejke hos Air France

Air France strejke truer på torsdag

Air France-piloter truer med strejke