Kuoni-fremgang med spor af arabisk forår

Det arabiske forår sætter stadig sine spor hos Kuoni og Apollo. Til gengæld havde krisen i Grækenland ikke den store indvirkning på chartergiganten.

Når det regner på præsten, så drypper det som bekendt på degnen. Og da det i den forgangne sommer i høj grad regnede på danskerne, så dryppede det på charterrejsearrangørerne. For på trods af en vis overkapacitet i markedet, så var netop en stor efterspørgsel i starten af skolernes sommerferie, fra danskere, der ville væk fra det regnvåde sommervejr, med til at skaffe et godt resultat for Apollo og dets nordiske søsterselskaber.

Kuoni Outbound Nordic, der blandt andet omfatter Apollo i Danmark, Sverige, Norge og Finland samt Falk Lauritsen, leverede således et 2012 resultat på 293 millioner svenske kroner, en stigning på 13,9 procent. Omsætningen steg med 5,4 procent fra 6,8 milliarder til 7,2 milliarder svenske kroner.

Den stigning i efterspørgslen, som juli-regnvejret udløste, blev opretholdt gennem hele andet halvår. Samlet set førte det til, at både omsætning og resultat steg i 2012.

”2012 var et udfordrende år, men takket være en kombination af en fornuftig håndtering af overkapaciteten i markedet, effektiv prisfastsættelse, samt at virkningerne af de store omvæltninger i Grækenland ikke blev mærkbare for de rejsende i landet, kan vi se tilbage på et godt 2012,” siger Mats Dahlquist, COO i Kuoni Nordic.

Forår smitter stadig af
De folkelige oprør i en række arabiske lande i foråret 2011, kaldet det arabiske forår, smitter stadig af på charterbranchen og lægger en dæmper på salget af rejser til et land som Egypten.

”Virkningerne af det arabiske forår har fortsat påvirket efterspørgslen på rejser, fortrinsvis til Egypten. Kombineret med euro-krisen har det arabiske forår haft en vis påvirkning af efterspørgslen på rejser,” siger Mats Dahlquist.

Starten af 2013 ser positiv ud for Kuoni’s nordiske forretning. Salget i de nordiske lande ligger fire procent over niveauet på samme tidspunkt i 2012. Salget af sommerrejser er den seneste måned øget betragteligt.

Moderselskabet Kuoni Travel Holding Ltd, som er registreret på Zürich Stock Exchange, rapporterede en omsætningsstigning på 14,4 procent fra 5.111 millioner til 5.845 millioner schweizer franc, samt et resultat på 119,3 millioner schweizer franc.

Apollo og Falk Lauritsen er Danmarks henholdsvis tredje- og femtestørste charterrejsearrangør.