Lange udsigter for Aalborg-Paris rute

Selvom Air France frigør flykapacitet ved at lukke ruten mellem Stavanger og Paris, skal man i den nordjyske lufthavn ikke forvente en ny rute til Paris. Det har lange udsigter.

I Aalborg Lufthavn har man blikket fast rettet mod Air France og Paris, idet den nordjyske lufthavn mener, at en rute til den franske hovedstad ligger godt frem i pipelinen.

Der kommer dog til at gå et stykke tid, selvom materiellet tilsyneladende er blevet tilgængeligt, idet Air France fra vintertrafikprogrammet har besluttet at lukke ruten fra Stavanger til Paris-CDG, der flyves to gange dagligt med Embraer E170-fly.

Intet ville være nemmere end at forsøge at overbevise Air France om, at dette fly skal flyttes til en Aalborg-rute. Men den danske ledelse mener, at Aalborg Lufthavn må have mere tålmodighed i givet fald.

“Jeg tror, at det er for tidligt med en Aalborg-Paris rute. Vi har netop indsat en anden daglig flyvning fra Billund til Paris, og den vil vi første have udviklet til sit maksimale potentiale. Herudover er der stadig plads til vækst på KLM´s tre daglige flyvinger mellem Aalborg og Amsterdam,“ siger Guillaume Glass, landechef for Air France-KLM, til CHECK-IN.dk.

Paris-rute giver vækst begge veje
At der stadig er plads til vækst på KLM´s tre daglige flyvninger fra Aalborg skyldes i nogen grad, at konkurrenten Lufthansa netop har åbnet fra Aalborg til Frankfurt med to daglige flyvninger.

Her vil Lufthansa stjæle passagerer fra KLM´s Aalborg-rute samt fra SAS, hvor passagererne skal lokkes til at flyve direkte ud af Aalborg med Lufthansa fremfor at flyve med SAS til København og derfra vælge deres internationale destination.

Air France flyver fra Billund til Paris-CDG dagligt kl. 07.25 og 15.10, men returflyvningen finder sted kl. 12.55 og 20.45. Der benyttes Embraer E170 med plads til 76 passagerer.

Air France-KLM oplyser, at siden dubleringen af ruten har der været en markant vækst i indgående passagerer i det såkaldte “point-to-point“ segment, mens væksten på den udgående del har ligget på transferpassagerer, der skal videre fra Paris på Air Frances omfattende rutenetværk.