Wamos Air Boeing 747-400 (Foto: William Verguet)

Langrutefly på ruter mellem Skandinavien og Europa

Langdistancefly tager i flere tilfælde slæbet på de travle sommerruter mellem Skandinavien og Sydeuropa.

Siden Thai Airways for flere år siden skiftede sin Boeing 747-400 ud med Boeing 777-300ER fly på ruten til Bangkok har jumbojetten været et sjældent syn i Københavns Lufthavn. Kun Singapore Airlines Cargo dukker fortsat op med flyet i en fragtudgave.

Men flere gange i løbet af juli har spotterne på Flyvergrillen for enden af Amager Landevej samt andre flyinteresserede kunne se den store jumbojet, der af mange betragtes som et af de flotteste passagerfly, der nogensinde er bygget. Langt mere elegant end den mere kompakte storebror Airbus A380.

Sejlet videre
Det er det spanske flyselskab Wamos Air, der har gæstet lufthavnen på Amager med en af sine fem Boeing 747-400 fly, som har plads til næsten 500 passagerer. Flyet har blandt andet været indsat på det spanske lavprisselskab Vuelings rute mellem Barcelona og København. Her har det både haft almindelige Vueling-passagerer samt spanske krydstogtsgæster ombord. De er så sejlet videre fra Københavns Havn.

Vueling har også haft jumbojetten en tur i Stockholm, ligesom selskabet løbende henover sommeren får assistance af det spanske flyselskab Privelege Style. Det selskab har betjent ruter til København og Stockholm samt til London med sine Boeing 767-300 fly. Og endelig så fik Vueling mandag det spanske flyselskab Plus Ultra til at beflyve sin aftenafgang fra Barcelona til København med et Airbus A340-300 fly.

Overnattet på Amager
Portugisiske Hifly’s langdistancefly er også en fast gæst i Københavns Lufthavn i disse uger. Et af selskabets Airbus A330-fly har gennem flere uger sågar overnattet på Amager mellem sine faste flyvninger for Norwegian. Hifly har således flere Airbus A330 og Airbus A340-langdistancefly i sving for Norwegian på blandt andet ruter fra København og Stockholm til Rom og Lissabon.

Skandinaviske SAS har også i enkelte tilfælde sendt sine langdistancefly på arbejde i Europa. Det er blandt andet sket på selskabets rute mellem Københavns Lufthavn og Rom, hvor passagererne har kunne tage plads i de nye kabiner ombord på et af selskabets Airbus A340-fly.

Ved siden af langdistance-assistancen, så har særligt Norwegian i de travle sommeruger indlejet mellemdistancefly fra adskillige andre europæiske flyselskaber, heriblandt danske Danish Air Transport.

 

Relaterede artikler:

Ingen sommer uden Hifly i Norden

Langdistancefly på Norwegians europæiske ruter

Jumbojet-hjælp til Norwegian