Lavpristerminal-projekt i København spøger stadig

Med udpegelsen af tidligere transport- og energiminister Flemming Hansen som ny bestyrelsesformand i selskabet Airport Terminal A ApS, er drømmen om en alternativ lavpristerminal i Københavns Lufthavn stadig intakt.

Der har længe været stille om Terminal A-projektgruppen, der ønsker at etablere en alternativ lavprisflyterminal i Københavns Lufthavn.

Planerne om lavpristerminalen blev første gang præsenteret i juni måned 2008 og afventer i øjeblikket en sagsbehandling af en klage indgivet til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Klagemålet omhandler det faktum, at det private aktieselskab Københavns Lufthavne A/S ikke ønsker at udleje arealer til en eventuelt konkurrerende terminal.

“Terminal A vil med en ny moderne lavpristerminal gøre op med et af Nordeuropas største monopoler i form af Københavns Lufthavn. Det skal være hurtigt, enkelt og billigt at komme ud at flyve, og med fri konkurrence på terminalområdet vil Terminal A fremme passagerudviklingen og væksten i Københavns Lufthavn,“ hedder det i en pressemeddelelse fra Airport Terminal A ApS.

Dermed har idémændene bag Terminal A har endnu ikke opgivet lavprisprojektet.

Bestyrelsesrokade

Således har selskabet Airport Terminal A ApS netop valgt den tidligere transport- og energiminister Flemming Hansen til ny bestyrelsesformand.Dermed rykker Flemming Hansen fra posten som menigt bestyrelsesmedlem op i formandsstolen, mens den hidtidige bestyrelsesformand Torben Thyregod fremover bliver menigt medlem af bestyrelsen.

Den nyvalgte bestyrelsesformand Flemming Hansen ser frem til Konkurrencestyrelsen- og Forbrugerstyrelsens afgørelse, der ifølge hans opfattelse vil være med til at sikre arbejdspladser, udvikling og vækst for lufthavnen, hvis der skabes opbakning til Terminal A.

“Lavprisselskaberne har skabt en fantastisk vækst i antallet af rejser til rimelige priser. Nu glæder jeg mig til, at der også sker en udvikling inden for terminalområdet, så passagerer og flyselskaber også på det område kan høste de fordele, åben og fair konkurrence fører med sig ikke mindst på priserne,“ siger Flemming Hansen.

I bestyrelsen for Airport Terminal A ApS sidder også direktør Kren Erik Nielsen, direktør Christian Rovsing samt Mogens Kornbo, der er tidligere direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Netop Mogens Kornbo står også opført som direktion i Terminal A-selskabet, men har for få måneder siden tiltrådt en stilling som direktør i Simenes Real Estate Denmark. Før denne periode og sideløbende med Terminal A-projektet har han fra 2009 til 2011 været bygningschef i Rudersdal Kommune.