Andreas Krog. t.v., formand for Danske Flyvejournalisters Klub og administrerende direktør Per Knudsen, Sunclass Airlines med Luftfartspokalen. (Foto: Preben Pathuel)

Luftfartspokalen til Sunclass-direktører

Danske Flyvejournalister har fredag uddelt Luftfartspokalen til ledelsen i Sunclass Airlines – det tidligere Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Hvert år mødes medlemmerne i Danske Flyvejournalisters Klub til det traditionsrige julearrangement, der fredag har været afholdt på Clarion Hotel Copenhagen Airport i Kastrup.

Ved denne lejlighed blev Luftfartspokalen og Ellehammer Prisen uddelt i overværelse af omkring 80 gæster fra den danske luftfartsbranche. Sidste år gik Luftfartspokalen til administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn, og pokalen kommer ikke til at flytte sig ret langt, idet den i år lander i Dragør.

Ude på Handlingsvej Øst bor nemlig Sunclass Airlines, der indtil den 30. oktober hed Thomas Cook Airlines Scandinavia, og administrerende direktør Per Knudsen og kommerciel direktør John Alexandersen herfra har i fællesskab modtaget pokalen.

Danske Flyvejournalisters formand, Andreas Krog, forklarede i forbindelse med prisoverrækkelsen, at foreningen har ønsket at anerkende de to direktørers arbejde for at redde et luftfartsselskab og føre danske luftfartsarbejdspladser videre samt for deres mangeårige virke i dansk luftfart.

Sunclass Airlines beskæftiger lidt mere end 1.000 ansatte.

Stort flyshow hædret
Ellehammer Prisen blev også uddelt ved dagens arrangement hos flyvejournalisterne. Prisen, der blev indstiftet i 1992 og er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, går i år til Roskilde Air Show.

Siden 1995 har Roskilde Air Show hvert andet år trukket omkring 20.000 tilskuere i den lokale lufthavn. Idéen med at afholde et flyshow handler om at fremme interessen for flyvning i bred forstand, og det har arrangørerne gjort.

“Roskilde Air Show får prisen for sit mangeårige arbejde med at udbrede herlighederne ved luftfarten til den brede befolkning,” forklarede Andreas Krog i forbindelse med prisoverrækkelsen, hvor Per Faldborg Olesen, formand for Roskilde Flyveklub, tog imod prisen.

Pokal uddelt siden 1948
Danske Flyvejournalister har hvert år siden 1948 uddelt Luftfartspokalen som en hædersbevisning for en særlig indsats på flyvningens område. Blandt de tidligere modtagere af pokalen er statsminister H.C. Hansen, kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon.

Pokalen gik i 2005 til Tom Clausen, der dengang var administrerende direktør for My Travel Airways, der sidenhen blev til Thomas Cook Airlines Scandinavia og således nu hedder Sunclass Airlines.

Ellehammer Prisen blev indstiftet i 1992, hvor tidligere luftkaptajn hos SAS, Stefan G. Rasmussen, var første prismodtager, og den danske astronaut Andreas Mogensen, der fik prisen i 2015, er nok en af nutidens mest kendte navne.

 

Relaterede artikler:

Thomas Woldbye hædret med Luftfartspokalen

Hæderspris til arkitekten bag luftfartsstrategi

Folkene bag vandflyrute får luftfartspris