Lufthansas A380-800 i Københavns Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Lufthansa atter med A380 til to populære destinationer

Lufthansa har valgt at indsætte Airbus A380 til en populær destination i både Nordamerika og Asien som følge af øget efterspørgsel. I 2025 vil det tyske selskab atter have otte A380’ere i drift.

Kunderne hos Lufthansa får også i det kommende vintertrafikprogram mulighed for at sætte sig til rette i kabinen på verdens største passagerfly, Airbus A380-800.

Således har det tyske flyselskab per 26. oktober 2023 sat A380’eren ind på ruten fra München til Los Angeles. Lufthansa har valgt dette som følge af øget efterspørgsel på den daglige rute, og dermed kan passagererne atter gå om bord i det dobbeltdækkede fly.

Foruden Los Angeles-ruten har Lufthansa også besluttet at indsætte A380 på den daglige rute fra München til den thailandske hovedstad, Bangkok. Også denne rute har øget efterspørgsel, og derfor vender megajumboen nu tilbage fra 28. oktober 2023 til den populære asiatiske destination.

Lufthansa har gennem 64 år fløjet til Thailand, og selskabet har derfor valgt at indsætte A380 til Bangkok som den første destination i Asien og Stillehavsområdet.

A380’erne hos Lufthansa er indrettet med otte sæder på First Class, 78 sæder på Business Class, 52 sæder på Premium Economy samt 371 sæder på Economy Class.

Otte A380’ere i drift i 2025
For Anlee Do, chef for Thailand, Vietnam, Filippinerne og Mekong-regionen hos Lufthansa Group, er det en stor glæde, at verdens største passagerfly vender tilbage til Bangkok.

”Vi øger kapaciteten mellem Thailand og Tyskland på grund af stor efterspørgsel og er glade for at kunne tilbyde thailandske passagerer en direkte rute til München om bord på den altid populære A380. Vi er den eneste flyselskabskoncern, der benytter A380 direkte mellem Thailand og Europa, og dette er udtryk for vores stærke engagement i det thailandske marked,” siger hun.

Også Lufthansa-selskaberne Swiss og Austrian Airlines flyver til Thailand, og koncernen har sammenlagt 21 ugentlige og direkte flyvninger til det populære asiatiske land fra henholdsvis München, Zürich og Wien.

Som følge af stigende efterspørgsel og forsinkede leveringer af nye fly besluttede Lufthansa i 2022 at genaktivere sine Airbus A380. Flyselskabet forventer, at det ved udgangen af 2025 vil have genaktiveret alle otte A380’ere.

 

Relaterede artikler:

Ny rekord: 36 Lufthansa-langdistancefly i München

Lufthansas Airbus A380 fra München i juni

Officielt: Lufthansa henter A380 tilbage i flåden