Aribus A320-200 fra Eurowings. (Foto: Adrian Pingstone)

Lufthansa-datter åbner base i Østrig

Eurowings åbner til januar en base i Salzburg. Det bliver selskabets anden base i Østrig.

Til januar får lavprisselskabet Eurowings sin anden base i Østrig, når selskabet placerer et Airbus A320-fly i Salzburg’s lufthavn og åbner fem nye ruter til Zürich og Genève i nabolandet Schweiz, til Bruxelles i Belgien, Paris Charles de Gaulle-lufthavnen i Frankrig og Hamborg i Tyskland. Ruterne vil blive betjent mellem tre og seks gange om ugen.

Planen er at nå op på at transportere en million passagerer til og fra Salzburg i de første 12 måneder. Eurowings fik en østrigsk driftstilladelse i juni i år og åbnede kort tid efter sin første østrigske base i Wien’s lufthavn, hvor selskabet med to fly flyver til 15 destinationer. Til oktober kommer et tredje fly til, og antallet af destinationer øges.

Eurowings overvejer at åbne lignende baser i andre europæiske lande, men vil ikke på nuværende tidspunkt afsløre flere detaljer.

Offensiv rolle
Selskabet er en del af Lufthansa Gruppen, hvor det gennem flere år har haft en særlig offensiv rolle og fungeret som koncernens primære våben i kampen mod konkurrerende lavprisselskaber. Selskabet har overtaget en lang række af Lufthansas egne flyvninger fra andre lufthavne end München og Frankfurt, ligesom selskabet har overtaget en række langdistanceruter, hvor en stor andel af fritidsrejsende har gjort det svært for Lufthansa selv at drive en rentabel forretning. Her er en langrutes økonomi nemlig meget afhængig af at der er forretningsrejsende på flyene.

Indtil videre råder Eurowings over knap 20 Airbus A320-fly, som selskabet har overtaget fra Lufthansa, men på sigt skal selskabet op på at operere omkring 100 fly. Desuden har selskabet seks Airbus A330-fly, som også har en fortid i Lufthansa. De opereres dog af personale fra det tysk-tyrkiske selskab Sun Express, som Lufthansa er medejer af.

Overvejelser omkring SAS
Lufthansa-gruppens ambition er at gøre Eurowings til et af de største point-to-point flyselskaber i Europa, der blandt andet skal tage kampen op mod lavprismastodonter som Ryanair, easyJet og tildels Norwegian. I den forbindelse gik der i foråret rygter om at Lufthansa skulle være interesseret i at købe sig ind i SAS og gøre SAS til en del af Eurowings.

Ved et investormøde i juni løftede Eurowings’ ledelse sløret for, at de rygter ikke var opstået ud af ingenting. Et opkøb havde været i tankerne, men nu går Lufthansa-gruppens tanker om SAS i en anden retning.

“Det er offentligt kendt, at der har været overvejelser omkring SAS, men vi har besluttet os for, at vi hellere vil drøfte en samarbejdsmodel med SAS fremfor at starte drøftelser om en overtagelse,” sagde Karl Ulrich Garnadt, bestyrelsesformand for Eurowings, ved investormødet i juni.

 

 

Relaterede artikler:

Lufthansa: Fremskridt i Eurowings

Eurowings bekræfter interesse i SAS

Brussels Airlines kan blive en del af Eurowings

Reuters: Lufthansa i forhandlinger med SAS