Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Lufthansa lukker Kina-rute

Lufthansa lukker sin rute til kinesisk storby, der dermed ikke længere vil have direkte flyforbindelse til Europa.

Fra slutningen af oktober bliver det en anelse mere besværligt for europæiske virksomheder og erhvervsfolk at komme til en af Kinas største byer for at gøre forretninger og få en fod indenfor på det boomende kinesiske marked.

Lufthansa har nemlig besluttet at lukke sin rute mellem Frankfurt og den kinesiske storby Shenyang, der har et opland på omkring 8,5 millioner indbyggere. Dermed vil der ikke længere være direkte flyforbindelse mellem Europa og Shenyang.

Til gengæld vil der fortsat være rigtig mange flyfobindelser fra andre destinationer i Kina og Asien til Shenyangs Taoxian International Airport, der med sine 12,7 mio. passagerer i 2015 er Kina’s 24. største lufthavn. Taoxian er såkaldt fokuslufthavn for Skyteam-medlemmet China Southern Airlines, ligesom Star Alliance-medlemmet Shenzhen Airlines også har mange ruter til og fra lufthavnen.

Lufthansa har fløjet fra Frankfurt til Shenyang siden april 2012 og betjener frem til og med 27. oktober ruten tre gange om ugen med Airbus A340-300 fly.

Tæt på Nordkorea
Shenyang ligger i Kinas nordøstlige hjørne omkring 700 kilometer fra Beijing og kun godt 200 kilometer fra Kinas grænse til Nordkorea.

Med beslutningen om at lukke ruten til Shenyang fortsætter Lufthansa sin igangværende tilpasning af selskabets langrutenetværk. Tidligere i år lukkede Lufthansa sine ruter til Kuala Lumpur i Malaysia og Caracas i Venezuela. Til oktober lukker selskabet sin rute mellem München og Sao Paulo.

 

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner og lukker ruter

Lufthansa må sætte langdistancefly på jorden

Lufthansa lukker rute til Sao Paulo

Stor vækst i flysæder mellem Europa og Kina