Lufthansa Airbus A319-100. (Foto: Lufthansa )

Lufthansa overhaler KLM i Billund

For første gang nogensinde har Lufthansa i en enkelt måned flere passagerer i Billund Lufthavn end konkurrenten KLM.

De to største netværksflyselskaber i Billund Lufthavn er uden sammenligning KLM og Lufthansa, der tilsammen repræsenterer årligt 600.000 passagerer, eller hvad der svarer til lidt under en tredjedel af samtlige udenrigsrejsende fra den internationale vestdanske lufthavn.

Hidtil har KLM haft førerpositionen i kraft af selskabets fem daglige flyvninger til Amsterdam, men Lufthansa er ved at komme godt med som følge af indsættelsen af større kapacitet på det tyske Star Alliance-selskabs fire daglige afgange til Frankfurt.

I juli rejste 32.994 passagerer med Lufthansa på ruten til Frankfurt, og det var 3.290 flere, end der var ombord i de lyseblå KLM-fly, der transporterede 29.704 passagerer frem og tilbage til Schiphol-lufthavnen i Amsterdam. Det var første gang nogensinde, at Lufthansa i en måned havde flere passagerer en KLM i Billund Lufthavn.

“Helt generelt har alle vores netværksflyselskaber haft rekordhøj belægning. Som vi ser det, har det været afgørende for Lufthansa, at man har haft mere kapacitet end KLM samt mere kapacitet end tidligere,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn.

Strategisk beslutning
Hos Lufthansa bekræfter man tallene, og hos det tyske flyselskab er der bestemt tilfredshed med den historiske måned i Billund.

“Vi er selvfølgelig meget glade for det antal passagerer vi så i juli fra Billund Lufthavn. Det beviser, at vi så rigtigt med vores strategiske beslutning om at øge kapaciteten fra Jylland som følge af den voksende efterspørgsel på trafik via Frankfurt. Lufthansa-koncernen vurderer løbende sit rutenetværk og markedsmuligheder for at udnytte efterspørgslen bedst muligt, og vi er meget glade for, at flere og flere danske passagerer vælger vores tilbud og håber også, at de vil gøre det i fremtiden,” siger Lufthansas landechef Bastian Frantz til CHECK-IN.dk.

Sidste år fløj 344.787 passagerer med KLM mellem Billund og Amsterdam, mens Lufthansa transporterede 268.241 passagerer, og år til dato er der også stor forskel på de to flyselskaber efter de første syv måneder af året. Her har 211.113 været ombord på KLM-flyene, mens 160.386 har siddet i et Lufthansa-fly til og fra Billund.

Lufthansa benytter som udgangspunkt Airbus A319 mellem Billund og Frankfurt, men opgraderer til A320 eller A321, når behovet er der. KLM har typisk tre daglige forbindelser med Boeing 737 suppleret med Embraer E190, men her er det ikke muligt på samme måde at skifte fleksibelt mellem tre størrelser af samme flytype.

 

Relaterede artikler:

Flere end to mio. udenrigspassagerer i Billund

Tysker bliver ny dansk Lufthansa-chef

Lufthansa haler ind på KLM i Billund

Lufthansa øger med 75 procent fra Billund