Lufthansa-piloter i 24-timers strejke

Onsdag ventes Lufthansas piloter i VC-fagforeningen at gå i 24 timers strejke, hvor kort- og langdistanceruterne til og fra Tyskland vil blive påvirket.

Der ventes at blive flykaos i lufthavnene i Frankfurt og München, når Lufthansa-piloterne organiseret i Vereinigung Cockpit (VC) går i strejke onsdag kl. 00:01 indtil kl. 23:59 samme dag.

Det er uoverensstemmelser mellem fagforeningen VC og Lufthansa om en ny kollektiv overenskomst, der endnu engang har bragt det tyske flyselskab ud i en situation, hvor personalet vælger strejkevåbnet.

Da strejken blev varslet tidligt mandag aften, var der stor skuffelse at spore hos Lufthansas ledelse.

“Adskillige gange har Lufthansa tilbudt VC en mægling via tredjemand for at løse konflikten om den kollektive overenskomst. Det er hver gang blevet afvist af VC. I stedet har VC nu besluttet at varsle en strejke, hvilket primært vil ramme kunderne og kollegerne i selskabet. VC ignorerer dermed muligheden for mægling og tager dermed ikke ansvaret alvorlig som forhandlingpartner,” skriver Lufthansa i en pressemeddelelse.

Datterselskaber går fri
Ifølge VC har piloterne krævet en gennemsnitlig årlig stigning i lønnen på 3,55 procent med henvisning til udviklingen i tilsvarende brancher. I stedet har Lufthansa spillet ud med 2,5 procent, hvilket VC ikke anerkender som værende et egentligt tilbud.

“Lufthansa har i årevis skabt gode resultater. I det forløbne år var der et rekordresultat, og det ser også ud til, at 2016 bliver ligeså godt,” siger Jörg Handwerg, der er medlem af bestyrelsen i Vereinigung Cockpit.

Både Lufthansa og VC beklager de virkninger, som konflikten får for passagerer, kabinepersonale samt jordpersonalet. Lufthansa er i gang med at udarbejde et nødtrafikprogram, og selskabet understreger, at flyvninger med datterselskaberne Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines ikke vil være omfattet af strejken.

Da det er Lufthansa CityLine, der betjener ruterne mellem Billund og Frankfurt samt København og München forventes trafikken at være normal på disse flyvninger. Derimod ventes der aflysninger mellem København og Frankfurt samt naturligvis på mange af de interkontinentale ruter.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa-piloter varsler strejker

Overraskende opjustering fra Lufthansa