Lufthansa Technik har udviklet et nyt VIP-kabinedesign til en Airbus A220, hvor passagererne blandt andet kan se ud gennem cockpittets vinduer. Skitse: Lufthansa Technik

Lufthansa præsenterer luksuskabine i Airbus A220

Et helt nyt VIP-kabinedesign til Airbus A220 er udviklet af Lufthansa Technik, hvor passagererne i en minimalistisk indretning kan nyde en drink med udkig gennem cockpittets vinduer.

At sætte sig i en sofa med en drink i hånden og rette øjnene ud mod bjerglandskaber og storbyer gennem vinduerne i cockpittet lyder umiddelbart som et drømmescenarie for en flypassager. Men måske kan det rent faktisk snart lade sig gøre.

Lufthansa Technik kan nemlig for første gang nogensinde præsentere et helt nyt koncept inden for design af VIP-kabiner. Et kabinekoncept til en Airbus A220, der har fået navnet SkyRretreat. Luksuskabinen skal give passagererne et uset niveau af frihed, hvor minimalistisk indretning og naturlige materialer sætter nye standarder for afslapning i over 10 kilometers højde.

Hovedidéen er, at designet af SkyRetreat skal følge et naturligt udseende, hvor et iøjnefaldende trægulv og et roligt design gennem alle kabinens facetter skal møde passagererne, når de træder ind i VIP-kabinen. Selv om kabinen er udstyret med en masse moderne tekniske egenskaber, vil det ikke ødelægge den overordnede naturlige fornemmelse, og at passagererne vil få en ”barfodsoplevelse”.

Ét af fokuspunkterne i den nye kabine er et Observation Deck, hvor man for første gang i et VIP-fly vil få muligheden for at sætte sig til rette i et blødt møbel og se den samme flotte udsigt som piloterne i cockpittet. Der vil nemlig ikke være nogen væg mellem kabine og cockpit. Et design, der umiddelbart lyder som den ultimative VIP-oplevelse.

En stor konsol i midten af VIP-kabinen kan anvendes til både buffet og DJ-pult. Skitse: Lufthansa Technik

VIP-kabine skaber en revolution
De avancerede teknologier i kabinen er diskret integreret i designet. En stor konsol i midten af kabinen kan anvendes til både lækker buffet og – som en slags musikalsk dessert – som DJ-pult. Omskiftet vil kun tage få sekunder, og alsidigheden af kabinen er dermed i top.

”Med sit fordybende Observation Deck og tekniske funktioner skaber SkyRetreat en revolution, når det kommer til at tilbyde en unik og ren flyveoplevelse. Ved at skræddersy konceptet til Airbus A220 har vi målrettet mod et helt nyt forretningssegment, hvor især førstegangs-ejere af VIP-jetfly vil drage fordel af dette ekstremt alsidige VIP-design til en rimelig investering,” siger Wieland Timm, salgsdirektør for VIP og Special Mission Aircraft i Lufthansa Technik.

Lufthansa Technik tilbyder i forvejen service på Airbus A220-familien i form af blandt andet vedligeholdelse og tjek af flyets PW1500G-turbofan-motorer.

Fra onsdag til lørdag i denne uge er Lufthansa Technik til stede med det nye VIP-kabinedesign i sin lounge ved Monaco Yacht Club. Lufthansa Technik er et datterselskab til Lufthansa Group, og selskabet har over 20.000 ansatte spredt ud på forskellige underafdelinger, hvor hovedkontoret er i Hamborg Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Norwegian indgår aftale med Lufthansa-selskab

To Lufthansa-fly på præsentationstur

Maersk Air-fly blev til eksklusive VIP-fly