Kabinebesætning på KlasJet Bombardier CRJ200. (Foto: KlasJet)

Maersk Air-fly blev til eksklusive VIP-fly

To af de tidligere CRJ200-fly fra Maersk Air flyver i dag eksklusive VIP-charterflyvninger for et litauisk flyselskab.

Da Maersk Air fra årtusindeskiftet og et par år frem fik leveret ni helt nye Bombardier CRJ200-fly, var der ingen der havde forestillet sig, at Maersk-flyene ville ende deres dage som VIP-charterfly i Litauen.

Men det er trods alt et faktum med to af flyene, henholdsvis OY-MBR og OY-MBT, der i dag på litauisk register flyver for KlasJet, der er specialiseret i VIP-flyvninger for især nyrige russere.

CRJ200-fly fra KlasJet. (Foto: KlasJet)

CRJ200-fly fra KlasJet. (Foto: KlasJet)

CRJ200-flyene var i passagerudgaverne, da de fløj på Maersk Air-ruterne fra Billund Lufthavn til en række europæiske destinationer, indrettet med 50 sæder. Det er de ikke længere. Der er maksimalt plads til 10 passagerer i flyene, der derimod er blevet eksklusivt indrettet i high-tech design.

Flyene er blevet udstyret med alskens luksus samt kabinebesætninger, hvis fysiske attributter ikke lader noget tilbage at ønske for de primært mandlige VIP-kunder.

Bond-style arbejdsvilkår
KlasJet lokker med årslønninger på 120.000 dollars, hvilket svarer til 820.000 danske kroner. Til gengæld skal man også stå til rådighed 24 timer i døgnet efter den såkaldte Bond-style model, hvor man kan få et telefonopkald midt om natten, hvor en ny ukendt mission venter forude.

Derfor er KlasJet også meget grundige med ansættelsen af kabinepersonale til selskabet. Først og fremmest skal kandidater have en præsentabel fremtræden, være elegant og smagfuld samt besidde evnen til at udvise diskretion. Herudover skal man agere hurtigt og ansvarligt være i besiddelse af gode kommunikationsevner. Men som VIP flight attendant skal man også forstå at tie på de rigtige tidspunkter, fremgår det af jobopslag for kommende ansatte i kabinen hos KlasJet.

Kabinen i KlasJet CRJ200-fly.

Kabinen i KlasJet CRJ200-fly.

“Næsten alt inden for vores branche handler om fleksibilitet, og kabinebesætninger er ingen undtagelse. Evnen til at tage hånd om sikkerheden og forstå ansvarsopgaverne i forbindelse med in-flight operationen er kun toppen af isbjerget. Udover de velkendte opgaver for en flight attendant, må man derudover konstant være opmærksom på fødevareallergi, diæt-begrænsninger og andre ønsker fra samtlige passagerer,” fortæller Vitalij Kapitonov, der er administrerende direktør for KlasJet.

KlasJet er en del af Avia Solutions Group, der driver omkring 20 virksomheder inden for luftfartssektoren fra afdelinger i Litauen, Polen, Storbritannien, USA, Rusland og Thailand.

 

Relaterede artikler:

Cristiano Ronaldos privatjet havarerede

Paul McCartney rejste med Danfoss-privatjet

Private lejer store jetfly på nettet