Piloter i SWISS-cockpit. (Foto: SWISS | PR)

Lufthansa-selskab vil igen ansætte piloter

De seneste år har Swiss haft ansættelsesstop for piloter grundet den økonomiske situation under COVID-19-pandemien, men i løbet af 2023 vil selskabet atter rekruttere og træne nye piloter.

I slutningen af oktober i år nåede Swiss og fagforeningen Aeropers til enighed om en række nøglepunkter i en ny overenskomst for flyselskabets piloterne, der både hæver lønniveauet og ændrer arbejdsbetingelserne for medarbejderne.

Snart er Lufthansa-datterselskabet derudover også klar til at hyre nye piloter, og det bliver første gang i to år, da såvel nyansættelser som uddannelse af fremtidige Swiss-piloter har været lagt i dvale som følge af COVID-19-pandemien.

Ifølge Swiss vil flyselskabet igangsætte aktiviteterne i løbet af næste år, ligesom man til en start vil ansætte 80 styrmænd, der allerede er blevet færdige med et uddannelsesforløb, som har været tilrettelagt af koncernernes træningsenhed kaldet Lufthansa Aviation Training Switzerland.

Skal træne i Schweiz og USA
Det oplyses, at de kommende piloter vil gennemgå et forløb, der strækker sig over to år. I den periode vil de være elever på Lufthansas-træningscenter European Flight Academy, hvor de både vil skulle deltage i aktiviteter i Opfikon og Grenchen i Schweiz samt byen Goodyear i den amerikanske stat Arizona, hvor den tyske luftfartskoncern også har træningsfaciliteter.

Stefan-Kenan Scheib, der er chef for flyveoperationer hos Swiss, fortæller, at man fra flyselskabets side glæder sig over, at man nu befinder sig i en position, hvor der igen er grundlag for at ansætte piloter.

”Vi er virkeligt glade for, at vi efter et to år langt ansættelsesstop får mulighed for at tilbyde en ny generation af Swiss-piloter muligheden for at få et job og en karriere samt en attraktiv arbejdsdag i luften, og at vi samtidig får flere kolleger i vores korps af ansatte i cockpittet.”

Får behov for nye piloter i fremtiden
Ifølge Swiss-chefen så bunder en del af beslutningen om at droppe ansættelsesstoppet i, at tiden samt markedssituationen nu igen er moden til at øge medarbejderstaben. Det er en nødvendighed, hvis flyselskabet skal kunne følge med udviklingen.

”Vi ønsker at påbegynde uddannelsen af nye piloter nu, da vi derved kan sikre os, at vi fortsat har tilstrækkeligt med cockpit-personale til at opfylde de behov, som afviklingen af vores flytrafik stiller.”

Administrerende direktør Manuel Meier fra Lufthansa Aviation Training Switzerland fremhæver, at det i øjeblikket er ”det ideelle tidspunkt” for unge mennesker at føre drømmen om en pilotkarriere ud i livet, da Swiss også vil tilbyde økonomisk støtte til at betale en del af uddannelsesomkostningerne.


Relaterede artikler:

Swiss afværger pilotstrejke

Swiss vender tilbage til CPH med Genève-rute

SWISS øger til Skandinavien denne vinter