Airbus A220-300-fly fra Swiss. (Foto: Swiss | PR)

Swiss vender tilbage til CPH med Genève-rute

København er atter på rutekortet i Swiss’ trafikprogram for næste sommer, og dermed får selskabet tre ruter til Danmark. Flyselskabet tilføjer også flere andre skandinaviske destinationer.

Swiss har netop løftet sløret for de destinationer, som Lufthansa-datterselskabet vil betjene i løbet af sommeren næste år. Flyselskabet oplyser, at man med kapaciteten i sommertrafikprogrammet for næste år vil være på 85 procent af 2019-niveauet.

I alt indbefatter programmet 112 destinationer, der vil blive betjent med fly fra både Zürich og Genève, og ifølge Swiss vil destinationer i Nordamerika være et fokusområde, ligesom selskabet vil øge frekvensen til rejsemål i Asien i takt med, at flere lande i regionen lemper rejserestriktionerne.

Flyver til CPH fra to lufthavne
Swiss vil foretage flyvninger til 46 europæiske destinationer fra Genève, hvor der blandt andet vil være et højnet fokus på feriemål i Portugal og Grækenland. Flyselskabet etablerer derudover også ruter til fire nye destinationer, der er særligt interessante set med danske samt skandinaviske øjne.

I løbet af næste sommer vil der nemlig afgå fly Genève Airport til København, Oslo, Stockholm og Hamborg. Flyvningerne til Københavns Lufthavn vil blive foretaget en gang dagligt alle ugens dage i et Airbus A220-300-fly.

Ruten til den danske hovedstadslufthavn har tidligere været på rutekortet hos selskabet, men det var som en del af vintertrafikprogrammet. Det er derimod nyt, at Swiss nu planlægger at beflyve lufthavnen i løbet af højsæsonen.

Øger frekvensen til Danmark
Fra lufthavnen i Zürich vil Swiss betjene 64 europæiske destinationer, hvor selskabet fortrinsvis vil fokusere på populære storbyer som eksempelvis Amsterdam, Berlin, London og Rom samt et større antal flyvninger til Italien og Spanien. Derudover vil selskabet flyve til 22 oversøiske destinationer, hvor der er et særligt fokus på Nordamerika.

I tillæg hertil øger Swiss ligeledes frekvensen mellem Zürich og den danske hovedstadslufthavn med fire ekstra afgange om ugen, hvilket betyder, at denne rute næste sommer vil blive betjent med 25 ugentlige flyvninger.

Udover den øgede frekvens til Københavns Lufthavn, forventes det også, at sæsonruten mellem Zürich og Billund Lufthavn vender tilbage til næste sommer.

Ansættelser og wetlease-aftaler
For at undgå de udfordringer med personale, der prægede sommeren for en del flyselskaber og lufthavne i år, regner Swiss med at ansætte 800 nye kabineansatte inden slutningen af i år samt i lige omkring 1.000 i løbet af 2023.

I tillæg hertil vil selskabet fortsætte samarbejdet med Helvetic Airways og Air Baltic om wetlease-flyvninger, ligesom der er blevet indgået en aftale med Edelweiss Air, som vil opereret i en Airbus A340 på vegne af Swiss mellem Zürich og Montreal.

”Vores førsteprioritet vil være at have en stabil afvikling af flyvningerne i trafikprogrammet i løbet af sommersæsonen med et særligt fokus på de mest populære destinationer. Vi har tiltro til, at genopretningen i efterspørgslen efter flyrejser vil fortsætte selv i en økonomisk situation, der er endnu mere udfordrende,” udtaler Tamur Goudarzi Pour, der er kommerciel direktør ved Swiss.


Relaterede artikler:

SWISS får hjælp fra airBaltic

SWISS øger til Skandinavien denne vinter

40 procent mere bagageplads i SWISS-fly