Fly på forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Lufthavn har fremgang på næsten 50 procent

Passagererne er på vej tilbage til Aalborg Lufthavn, der i juli havde 46,7 procent flere passagerer end i juni. I juli var der størst fremgang i udenrigstrafikken, men også indenrigs var i fortsat vækst.

Fremgangen fortsætter i Aalborg Lufthavn. I juli 2021 var der 88.334 rejsende til og fra lufthavnen mod 60.208 rejsende i juni 2021. Det svarer til en til en stigning på 46,7 procent. Men der er stadig et stykke op til 2019, hvor passagertallet rundede 130.000.

I de forgangne måneder har det især været indenrigstrafikken, der har trukket læsset, men i juli var den største vækst at finde i udenrigstallene.

I juni 2021 var der 5.263 udenrigsrejsende, mens der i juli 2021 var 18.774. Det svarer til en stigning på 256,7 procent.

”Vi begynder at kunne se den store rejselyst, som lever i bedste velgående hos danskerne. Der er stadig et stykke vej endnu, men det er glædeligt, at den internationale trafik er på vej tilbage,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Hård konkurrence på indenrigs
Selvom indenrigstrafikken i juli stod for en lidt mindre del af fremgangen, flyver flere og flere på ruterne til København og Rønne.

I juli var der 56.930 indenrigspassagerer mod 51.446 i juni. I forhold til tiden før corona er lufthavnen kommet særdeles godt med, da der i juli 2019 var 47.652 indenrigspassagerer.

Men det var dengang, SAS og Norwegian deltes om ruten, hvilket afspejlede sig i priserne. Efter at DAT er rykket ind på Aalborg-København, er konkurrencen blevet benhård.

”Vi har set mange ferierejsende til både København og til Bornholm, hvor DAT i øjeblikket har skruet op til 5 ugentlige afgange,” siger Niels Hemmingsen.

Gang i charter
Man har også skullet kigge langt efter de tomme flysæder, når charterflyene i juli satte kursen mod blandt andet Mallorca, Rhodos og Kreta.  Der var 12.630 charterrejsende i juli mod 3.284 i juni.

”Udbuddet af charterrejser fra Aalborg Lufthavn var op til sommerferien påvirket af de noget ustabile rejsevejledninger, som har gjort det svært at planlægge. For juli har vi som konsekvens set et niveau, hvor efterspørgslen må siges at have oversteget forventningerne,” siger Niels Hemmingsen.

”Nogle har måttet gå forgæves og har i stedet booket en rejse senere på året eller til næste sommer, hvor flere rejsebureauer allerede nu har sat rejser til salg. Der kan derfor i høj grad ses positivt på de kommende måneder, hvor det også bliver spændende at se, hvad vinterprogrammet har at byde på,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Lufthavn på højeste niveau siden corona

Aalborg Lufthavn tror på mere lavpris

Underskud på 41 millioner kroner i Aalborg Lufthavn