Lufthavnschef fratræder sin stilling

Bornholms Lufthavn skal have ny lufthavnschef. Peter Hviid stopper den 1. oktober, men vil efter aftale med SLV stå til rådighed i forbindelse med budgetarbejdet for 2011 og igangværende kontraktforhandlinger.

Danmarks fjerdestørste provinslufthavn skifter ud på chefposten, idet Peter Hviid den 1. oktober fratræder som chef for Bornholms Lufthavn. Det sker på trods af rekordvækst i lufthavnen,der i løbet af deseneste 12 måneder har haft næsten 238.000 passagerer igennem terminalen i Rønne.

“Det er lykkedes at skabe vækst i lufthavnen, og jeg har nu lyst til andre udfordringer,“udtaler Peter Hviid og fortsætter: “Jeg har nået de mål, jeg satte mig for fem år siden, og har set resultaterne af en række af de initiativer, der er taget for at få tiltrukket trafik til lufthavnen.“

Her henviser lufthavnschefen til en række nye ruter samt etablering af sæson-charterruter til destinationer i Norden og Sydeuropa.

Peter Hviid stopper den 1. oktober, men vil efter aftale med Statens Luftfartsvæsen (SLV) stå til rådighed i forbindelse med budgetarbejdet for 2011 og igangværende kontraktforhandlinger.Indtil afløseren er fundet vil vicelufthavnschef Stephan Jensen overtage ledelsen.

Bornholms Lufthavn har siden 1947 været drevet af den danske stat. Det er således i dag Statens Luftfartsvæsen, der er en styrelse under Transportministeriet, der driver lufthavnen.

Foto: Lufthavnschef Peter Hviid forlader Bornholms Lufthavn den 1. oktober 2010.