Første Maersk Air Cargo-fly i Bournemouth Airport. (Foto: Cargo First)

Maersk Air Cargo forlænger rute til Bournemouth

Frem til årsskiftet vil Maersk Air Cargos rute fra Hangzhou til Billund en gang om ugen blive forlænget til britiske Bournemouth. for at imødekomme efterspørgslen.

Maersk Air Cargo flyver i øjeblikket dagligt fra Billund til Hangzhou i Kina ved hjælp af tre Boeing 767-300PCF i fast rotation.

Nu har selskabet imidlertid valgt at forlænge ruten fra Hangzhou til Billund videre til Bournemouth Airport, der ligger ved kystbyen i det sydvestlige England. I første omgang vil det ske en gang om ugen.

Maersk Air Cargo har på forsøgsbasis valgt at flyve videre til Bournemouth for at imødekomme den store efterspørgsel op til jul. Ruten vil være forlænget frem til udgangen af december, hvorefter det skal besluttes om forsøgsperioden skal forlænges eller om ordningen skal gøres permanent.

“Dette repræsenterer vores integratorstrategi og demonstrerer vores produktudbud og muligheder på tværs af alle transportformer. Uanset om det er tidskritiske, kapacitetsudfordringer eller produktlanceringer, har vi evnerne til at imødekomme vores kunders krav,” siger Gary Jeffreys administrerende direktør for Maersk UK & Ireland.

I konkurrence med European Cargo
Det er cargoselskabet Cargo First, der i samarbejde med Bournemouth Airport er lykkedes med at tiltrække det danske fragtflyselskab. Begge aktører er en del af privatejede Regional and City Airport (RCA), der også ejer det tilhørende logistikcenter Cargo First Logistics Park, der også ligger i sydvestengelske lufthavn.

Maersk Air Cargos entré glæder da også Steve Gill, der er administrerende direktør i Bournemouth Airport.

“Vi er glade for, at Maersk har valgt Bournemouth til denne nye rute, da vi øger vores ambition om at blive Storbritanniens nummer et ind- og udgangssted for tidskritisk fragt. Vi har nu 500 tons ugentlig importkapacitet mellem Kina og Bournemouth, efterhånden som flere kunder drager fordel af vores beliggenhed, mangel på slot-begrænsninger og ‘One Team’-integreret tilgang på tværs af alle lufthavns- og fragthåndteringsoperationer.”

European Cargo etablerede tidligere på året en rute fra Bournemouth til Chengdu i Kina med tre ugentlige afgange. Ruten, der har været opereret med en Airbus A340 har været så populær, at der nu øges til ni ugentlige afgange. 

 

Relaterede artikler:

Maersk Air Cargo overvejer flere fly

Maersk Air Cargo med to nye ruter fra USA til Kina

Det første Maersk Air Cargo-fly er lettet fra Billund