Foto: Sadegh Ghorbani / Avherald.com

Mahan Air-fly er forulykket

Et fly fra det nyeste ansigt i Københavns Lufthavn – iranske Mahan Air – forulykkede i søndags.

Det iranske flyselskab Mahan Air var nok ikke kendt af særlig mange på vore breddegradder før selskabet i efteråret 2015 annoncerede, at man agtede at åbne en rute mellem Irans hovedstad Teheran og Københavns Lufthavn. Den åbnede 9. juni og beflyves torsdage og søndage med Airbus A310-300 og Airbus A340-600 fly.

Da selskabet i søndags fløj den fjerde rotation på ruten var et af selskabets andre fly involveret i en ulykke i lufthavnen nær den iranske by Kharg. 79 passagerer og ni besætningsmedlemmer var ombord på flyet af typen Bae-146. Det kom fra den iranske by Ahwaz. Efter at være landet på Kharg-lufthavnens bane 13 omkring kl. 10.30 dansk tid fortsatte flyet ud over enden af banen og omkring 60 meter ud i terrænet, hvor flyet stoppede. Det skyldtes blandt andet at flyets næsehjul knækkede.

Ingen personer kom til skade ved ulykken, men flyet har brug for intensiv reparation. Flyet er 26,5 år gammelt og har gennem årene blandt andet fløjet for selskaber i Paraguay, Belgien, Italien, England og Thailand. Siden januar 2012 har flyet arbejdet for Mahan Air.

Visse ligheder
Det færøske flyselskab Atlantic Airways anvendte indtil for år siden også BAE-146 jetflyet, der er i stand til at lande på korte baner. På hjemmesiden Avherald.com – der har specialiseret sig i at rapportere om hændelser og ulykker i luftfarten – peger en læser på, at der er visse ligheder mellem søndagens hændelse og en ulykke i november 2006, hvor et BAE 146-fly fra Atlantic Airways kørte ud over enden af banen i den lille norske lufthavn Stord.

 

Relaterede artikler:

Den lange iraner kom til CPH

CPH får Teheran-rute

50 meter kunne have reddet Atlantic Airways-fly