Mahan Air udsætter Iran-rute til København

Danmark må vente yderligere tre måneder med at få direkte flyforbindelse til Iran, da iranske Mahan Air har udsat opstarten på ruten fra Teheran til København.

Atomaftalen med Iran, og de efterfølgende hævede sanktioner mod landet, har givet erhvervslivet i hele Europa appetit på at få en del af den massive vækst, der ventes at ske i Iran i de kommende år.

Derfor er der også behov for flyforbindelser til Iran, så de mange vesterlændinge kan få adgang til at besøge landet.

Det private iranske flyselskab Mahan Air annoncerede i efteråret, at en rute mellem Teheran og København ville blive etableret med opstart den 3. marts 2016.

Ruten skulle beflyves to gange ugentligt med Airbus A310-300-fly fra det iranske flyselskab. Men det er stadig ikke muligt at foretage bookinger, hverken på flyselskabets hjemmeside eller i de internationale GDS-systemer.

“Vi har fået oplyst, at ruten først vil starte den 9. juni, da Mahan Air har haft en del ting, der skulle plads først, efter at sanktionerne mod Iran blev hævet for nylig,“ forklarer pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

To gange ugentligt fra den 9. juni
Dermed skulle det være ganske vist, at Mahan Air vil flyve første gang mellem København og Teheran torsdag den 9. juni. Selskabet vil flyve på torsdag og søndage på ruten.

Der skal anvendes et Airbus A310-300-fly med plads til hele 202 passagerer, hvoraf 190 er på Economy Class, mens 12 passagerer får mulighed for at indtage Business Class om bord.

Med denne flytype kommer Mahan Air årligt til at udbyde omkring 40.000 sæder på ruten, hvilket er rimeligt afstemt med Københavns Lufthavns estimater, der siger op imod 35.000 passagerer, der årligt med udgangspunkt i CPH finder til og fra Teheran via andre lufthavne.