De røde områder viser, hvor man har søgt efter MH370.

Malaysia-team på vej til Réunion

Eksperter bekræfter, at den fundne vragdel har en stor lighed med en vingeflap fra et Boeing 777-fly. Den malaysiske regering har sendt et team afsted til Réunion for at bistå opklaringarbejdet.

CNN´s Breaking News-historie om et fund af en vragdel, der formentlig kunne tilhøre MH370, har udviklet sig ganske markant.

I løbet af natten har eksperter tæt på Boeing Commercial Airplanes fastslået, at den fundne vingeflap sandsynligvis stammer fra et Boeing 777-fly, da der er visse ligheder.

Den malaysiske regering har øjeblikkeligt sendt et team afsted til Réunion Island for at undersøge vragdelen, bekræfter Malaysia Transportminister Liow Ting Lai fra New York.

“Det er nødvendigt for os at få verificeret tingene. Der er blevet fundet en vragdel, som det er nødvendigt at undersøge nærmere, før vi kan bekræfte, at det tilhører MH370. Så vi har sendt et team afsted på denne baggrund, og vi håber, at vi kan identificere den så snart som muligt,“ sagde den malaysiske transportminister Liow Ting Lai til CNN.

Malaysia Airlines er tøvende
Hos Malaysia Airlines bekræfter man, at man arbejder sammen med myndighederne om at fastslå, hvor vragdelen måtte komme fra.

“I øjeblikket er det for tidligt for vores flyselskab at spekulere i oprindelsen af denne vingeflap,“ sagde flyselskabet i en kommentar ifølge CNN.

Som nævnt har mange af hinanden uafhængige eksperter allerede ud fra de offentliggjorte fotos kunne bekræfte, at det fundne vingeflap stammer fra et Boeing 777-fly, og at det sandsynligvis stammer fra MH370.

At kunne bekræfte, hvorvidt vragdelen stammer fra MH370 burde være ganske enkelt, da der formentlig vil være nogle serienumre i den fundne del, hvorfor det relativt hurtigt vil kunne verificeres, hvorvidt disse stammer fra flyet med registreringsnummer 9M-MRO, der forsvandt som flight MH370.

Det vil derfor ikke være usandsynligt, at der allerede i løbet af fredagen kan udsendes en endelig meddelelse om, hvorvidt der er tale om MH370 – eller ikke.

Passer med søgeområde og afdrifts-modelleringer
Hos Australian Transport Safety Bureau, som Malaysias regering har hyret til at forestå eftersøgningsarbejdet i Det Indiske Ocean, fastslår lederen, at fundet af vragrester ikke er “inkonsistente“ med de afdrifts-modeller, der er udført af de australske myndigheder.

“Hvis det er noget fra MH370, så kunne det godt have nået Réunion fra det område, som vi dækker. Det er ikke i strid med vores afdrifts-modelleringer, og det er ikke i strid med den afgrænsning af søgeområdet, som vi har defineret,“ siger Martin Dolan, der er chefundersøger hos Australian Transport Safety Bureau, ifølge CNN.