Boeing 757-200 fra United Airlines. (Foto: Russavia | CC 2.0)

United med ny Chicago-rute fra nordisk hovedstad

Fra den 1. juli vil SAS-partneren United Airlines flyve dagligt til Chicago fra den islandske hovedstad Reykjavik. Det amerikanske flyselskab åbner yderligere to ruter til “åbne” destinationer i Europa.

Den største fordel ved at være et flyselskab er adgangen til et fleksibelt produktionsapparat, der kan flyttes derhen, hvor kunderne befinder sig og markedet er mest gunstigt.

Det ser man eksempelvis hos det amerikanske Star Alliance-flyselskab United Airlines, der netop har annonceret nye ruter til Island, Grækenland og Kroatien. Netop disse tre lande har åbnet deres grænser for vaccinerede turister.

Ruten til Island forbinder Chicago O’Hare International Airport med Reykjavik’s Keflavik International Airport, og det er første gang, at den amerikanske SAS-partner flyver på denne rute. Siden 2017 har selskabet haft en sæsonrute mellem New York-Newark og Keflavik.

Der vil være tale om en sæsonrute i perioden fra den 1. juli til den 3. oktober 2021, og der vil blive daglige flyvninger med en Boeing 757-200, der har plads til 169 passagerer, hvoraf 16 er forrest i Polaris-businessclass-kabinen med lie-flat sæder. Dette vil være et supplement til de daglige New York-flyvninger fra 3. juni og frem til den 29. oktober.

Ruter til Dubrovnik og Athen
Det er ikke alene Island, der får en ny United-rute. Det store amerikanske flyselskab  åbner også ruter til Dubrovnik i Kroatien med tre ugentlige forbindelser fra Newark. Her vil United benytte Boeing 767-300ER.

Herudover bliver der også en rute fra Washington Dulles til Athen fra den 1. juli til den 3. oktober. Det bliver en daglig forbindelse opereret med Boeing 787-8 Dreamliner, der komplementerer de daglige flyvninger mellem Newark og Athen, der ventes genoptaget den 3. juni.

“Da lande rundt om i verden begynder processen med genåbning, er fritidsrejsende ivrige efter at tage en længe ventet rejse til nye internationale destinationer. Disse tre nye ruter åbner verden for vores gæster. De er også det seneste eksempel på, hvordan United udviser fleksibilitet i genopbygningen af vores netværk,” siger Patrick Quayle, direktør for internationalt netværk og alliancer hos United Airlines.

 

Relaterede artikler:

Delta etablerer ”luftbro” fra USA til Island

American Airlines opgiver Island-rute i 2021

Ny United-rute til Norden