Ryanair i Københavns Lufthavn. (Foto: Andreas Krog)

Massiv lavprisvækst i Københavns Lufthavn

Der var i februar over en kvart million flere rejsende gennem CPH sammenlignet med samme måned sidste år. Det var skuddagen og lavprisflyselskaberne, der sikrede den massive vækst.

Københavns Lufthavn fortsætter i det vækstspor, der i de seneste tre måneder har sikret lufthavnen tocifrede vækstrater. I februar måned var der således i underkanten af to millioner rejsende gennem terminalerne i den danske storlufthavn.

Med samlet 1.945.542 passagerer blev væksten på 16 procent, og det svarer til 268.342 flere rejsende end sidste år i samme måned. Heraf kommer alene de 236.084 passagerer fra væksten i den europæiske trafik, der i stigende grad domineres af lavprisflyselskaberne.

“Det er især flyselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet, der tegner sig for en meget stor del af væksten. Det er dog ikke alene lavprisselskaberne, der vokser, og generelt tegner der sig et billede af, at der er en stigende interesse for at rejse til Danmark. Flere indbound-rejsende skaber vækst og arbejdspladser i Danmark, særligt i turistbranchen,” forklarer Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

Netop den stigende lavpristrafik afspejler sig også i fordelingen af lokaltrafik kontra transfertrafik. Lokaltrafikken voksede med 21,4 procent, mens transfertrafikken blot havde en stigning på 1,1 procent.

Lavpriskonkurrence vil fortsætte
De helt store vækst-topscorer var Milano, der voksede med hele 55 procent og nu er blevet en del af top10-statistikken over lufthavnens største destinationer. Det er primært Ryanairs rute til Bergamo-lufthavnen, der er årsag til dette.

Men der er også massive stigninger til London, hvor Ryanair-ruten til Luton har været med til at sikre en passagervækst på 35,4 procent til den britiske hovedstad. Endelig er der også betydelig vækst i trafikken til Stockholm, hvilket også er hjulpet på vej af Ryanairs rute til Skavsta-lufthavnen.

“I Københavns Lufthavn er vi glade for, at vi kan blive ved med at tiltrække nye selskaber og ruter, og for at de eksisterende flyselskaber udbygger deres forretning. Kagen bliver større, og det gavner væksten og beskæftigelsen i hele Danmark,” siger Thomas Woldbye.

Lavprisvæksten har udsigt til at fortsætte. Den 22. marts lander det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air for første gang i Københavns Lufthavn, når en ny rute til Skopje igangsættes. Dermed bliver CPH en af de få større europæiske lufthavne, der trafikeres af de seks største lavprisflyselskaber i Europa.