Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Mere charter til Sønderborg Lufthavn

Flere rejsearrangører tester chartermarkedet fra Sønderborg Lufthavn på ad-hoc basis. Først blev Sicilien og Dubai annonceret, og til oktober kommer endnu en destination.

Sønderborg Lufthavn var hårdt ramt, da Cimber Sterling krakkede den 3. maj 2012. Selskabet fløj på indenrigsruten til København og sikrede tilgængeligheden i luften mellem Als og den danske hovedstad. Først gik Danish Air Transport ind på ruten, og sidenhen blev den overtaget af det lokale Alsie Express, der blandt andet havde Danfoss-fonden som fødselshjælper.

Udover at have sikret indenrigsruten til København, er der også kapacitet hos Alsie Express til at foretage andre flyvninger, da selskabet har to ATR72-fly til rådighed til at dække flyvningerne på Sønderborg-København ruten. Det har tidligere betydet, at der er arrangeret ad-hoc charterflyvninger til London og Oslo, og den 14. oktober er det Berlin, der kommer på landkortet.

Her har Alsie Express valgt at udbyde en pakkerejse i samarbejde med den lokale rejsespecialist Seadane Travel. Med afgang fra Sønderborg den 12. oktober og hjemkomst den 14. oktober kan de rejsende vælge enten at købe en pakke med fly og to overnatninger på fem-stjernet luksushotel til en pris lige under 2.500 kroner eller booke en returbillet fra Sønderborg til Berlin-Schønefeld lufthavnen for knap 1.300 kroner. Det er også muligt at vælge en enkeltbillet til Berlin for lige omkring 800 kroner og vælge en alternativ hjemrejse.

“Når muligheden byder sig, vil vi gerne være med til at udbyde spændende rejsemål direkte fra Sønderborg Lufthavn. Vi har tidligere gjort det til London og senest til Oslo i forbindelse med Ungdoms-OL i Lillehammer, dog uden at kunne tilbyde en færdig pakkeløsning. Det kan vi nu i samarbejde med Seadane Travel,” siger administrerende direktør Lone M. Koch fra Alsie Express.

Flere rejsearrangører tester Sønderborg
Seadane Travel ser samarbejdet som en ægte win-win situation for begge parter, og med i selskabets fremtidsplaner er øget brug af Sønderborg Lufthavn i forbindelse med selskabets mange krydstoft-grupperejser.

Samarbejdet mellem Seadane Travel og Alsie Express gavner også Sønderborg Lufthavn, der får endnu en ad-hoc charter tilgængelig for det brede rejsepublikum. I forvejen er den nordtyske rejsearrangør Neubauer Touristisk ved at teste markedet fra Sønderborg Lufthavn.

Sidste år blev der således gennemført en charterflyvning fra Sønderborg til Rom i samarbejde med Neubauer Touristisk, og til efteråret er der planlagt en chartertur til Sicilien, mens destinationen i februar hedder Dubai direkte fra den sønderjyske lufthavn.

Flyvningen til Rom i november sidste år blev gennemført med et 189-sæders Boeing 737-800 fly fra TUIfly. Flyet var det største fly, der nogensinde havde landet i Sønderborg Lufthavn. Det er samme type fly, der skal flyve sønderjyderne til Sicilien og Dubai.

 

Relaterede artikler:

Tyske verdensmestre flyver med dansk flyselskab

Direkte fly mellem Sønderborg og Dubai

Ny tysk charterrejse fra Sønderborg Lufthavn

Stort besøg i Sønderborg

Alsie Express fra Sønderborg til London