Servair leverer cateringydelser til Air France. (Foto: Servair)

Milliardudsalg hos Air France-KLM

Air France-KLM har i løbet af de seneste uger solgt ud af selskabets aktiver, hvilket har styrket koncernens balance med flere milliarder kroner.

Air France-KLM tyvstartede januar-udsalget allerede i december måned med salg af ejerandele i en flycateringvirksomhed samt en GDS-virksomhed. Nu fortsætter udsalget med salget af en stor handlingvirksomhed.

Første transaktion fandt sted den 23. december, da den fransk-hollandske luftfartskoncern solgte 4.950.000 aktier i Amadeus IT Group, hvilket repræsenterer 1,13 procent af aktiekapitalen i GDS-selskabet. Salget af aktierne indbragte Air France-KLM 201 mio. euro, hvilket svarer til 1,5 mia. danske kroner.

Knapt var transaktionen med Amadeus-aktierne afsluttet, førend en ny handel var på plads. Den 29. december faldt en handel på plads, hvor 49,99 procent af aktierne i cateringselskabet Servair blev solgt til Gategroup, der netop var blevet overtaget af HNA Group, der er et kinesisk konglomerat. Med salget fulgte en betaling på 237 mio. euro, hvilket omregnet til danske kroner svarer til 1,7 milliarder. Gategroup vil efter købet af Servair være verdens største flycateringvirksomhed med 37.000 på 200 produktionsfaciliteter.

Handlingselskab skiftet ejer
Seneste handel blev offentliggjort fredag i sidste uge. Denne gang var det handlingselskabet Cobalt Ground Solutions, der var genstand for transaktionen. Køberen var den franske koncern CRIT, der også er beskæftiget med handling i lufthavne.

Cobalt Ground Services blev etableret i 2009 ved en fusion af handlingselskaberne for Air France (AFSL) og KLM (KGS). Selskabet udbyder handlingservices i London Heathrow Airport og er det tredjestørste blandt otte handlingselskaber i Europas største lufthavn. Selskabet betjener Air France-KLM, KLM Cityhopper, Aeromexico, China Southern, Delta Air Lines, Etihad Airways, Japan Airlines, Jet Airways, Kenya Airways, Korean Air samt Virgin Atlantic. Med transaktionen bliver Cobalt Ground Solutions blandt verdens 10 største handlingselskaber.

“Som det blev aftalt i en intentionsaftale i november måned 2016, gennemførte Air France-KLM i sidste uge salget af det britiske datterselskabet Cobalt Ground Solutions, som leverer handlingydelser i London Heathrow Airport. Cobalt Ground Solutions vil blive en den af den franske koncern CRIT, som også leverer handlingydelser,” bekræfter Erik Swelheim, koncernfinansdirektør i KLM, i en pressemeddelelse.

Air France-KLM oplyser, at salget af aktiverne sker som følge af et ønske om at styrke selskabets balance, så det er muligt at reducere noget af den rentebærende gæld. Herudover har luftfartskoncernen taget en beslutning om et øget strategisk fokus på kerneforretningen.

 

Relaterede artikler:

Kinesere fortsætter storopkøb i Europa

Air France-KLM etablerer nyt langdistanceselskab

63-årig i spidsen for Air France-KLM

Air France annullerer Airbus A380-fly

Air France sælger atter aktiepost i Amadeus