Polaris Business Class i en Boeing 767-300ER. (Foto: United Airlines | PR)

Mistænkt for voldtægt på flyvning til London

En mandlig passager blev anholdt, fordi han mistænkes for at have voldtaget en kvinde ombord på et United Airlines-fly til London. Inden COVID-19 steg antallet af seksuelle overgreb i luften flere år i træk.

Et United Airlines-fly mellem New York og London fik en noget anderledes velkomst end sædvanligt, da det ankom til Heathrow den 31. januar. Politiet stod nemlig klar til at tage mod flyet, da det landede i den britiske hovedstadslufthavn.

Politiopbuddet skyldtes, at en kvindelig passager havde fortalt flypersonalet, at hun var blevet voldtaget i løbet af flyvningen. De ansatte kontaktede derfor politiet, der foretog en anholdelse af den mistænkte gerningsmand, da flyet var ankommet.

Hændelsen fandt tilsyneladende sted ombord på en Boeing 767-300ER på rutenummer UA014 undervejs på den seks timer lange flyvning mellem Newark Liberty International Airport og London Heathrow Airport.

Krænket mens hun sov
Der er blevet offentliggjort ganske få detaljer om det anmeldte overgreb. Det vides dog, at offeret er en 40-årige kvinde. Hun forklarede til personalet, at hun var blevet udsat for en voldtægt, imens hun sov på den transatlantiske flyvning.

Den 40-årige kvinde rejste på Business Class, og det var her, at voldtægten angiveligt fandt sted. Hun sov i et af United Airlines’ semi-aflukkede Business Class-sæder, der kaldes Polaris Business Class. Hændelsen blev anmeldt klokken 06.39 lokal tid, hvilket var omkring en halv time før flyets ankomst.

Den formodede gerningsmand er ligeledes 40 år. Ved ankomsten blev han tilbageholdt og arresteret af Londons Metropolitan Police. Manden er siden blev løsladt, men politiet i den britiske hovedstad bekræfter, at sagen fortsat efterforskes.

FBI oplever en stigning
En talsmand fra politiet fortæller til CNN, at kvinden ”bliver hjulpet af specialister” samt at yderligere ”undersøgelser er i gang”. United Airlines har også bekræftet hændelsen, og flyselskabet understreger, at ”vi vil samarbejde med myndighederne om efterforskningen”.

I årene inden COVID-19-pandemien oplevede FBI en stigning i antallet af forskellige slags overgreb af seksuel karakter ombord på fly. Der var forsat relativt få overgreb i forhold til hvor mange passagerer, der fløj hver dag før pandemien. Tendensen var dog klar.

I 2017 efterforskede FBI 63 hændelser af seksuel karakter, der havde fundet sted på et fly. Året efter steg dette tal til 84 og i 2019 var der 119 sager. Det fortæller en rapport om problematikken, der er udgivet af det amerikanske transportministerium. Det er værd at bemærke, at tallene blot reflekterer de sager, som blev aktivt efterforsket, der kan altså have været flere anmeldelser eller hændelser, der ikke har ført til en efterforskning.

 

Relaterede artikler:

Vil drøfte fælles sortlistning af passagerer 

United-fly røg på halen

3.000 coronasmittede hos United Airlines