En Airbus A320 fra Wizz Air. Foto: Anna Zvereva

Modtager 17 fly i løbet af 17 uger

Wizz Air modtager ét fly om ugen i 17 uger i år, og det giver det ungarske lavprisflyselskab store udfordringer med at få tilpasset antallet af operationer.

De flyver hurtigt hos Wizz Air i øjeblikket.

Det efterhånden store lavprisflyselskab ekspanderer løbende sin flåde og oplever generel stor vækst i disse år.

Flyselskabet får igen i år leveret en lang række nye fly, og det giver visse udfordringer på det operationelle plan i forhold til at få dem sat i kommerciel drift.

”Vi har mange kommercielle muligheder, men den største udfordring for os er på operationssiden, fordi vi over 17 uger tager imod 17 nye fly,” siger George Michalopoulos, kommerciel direktør i Wizz Air, til Air Transport World.

Rekord-kontrakt med Airbus
Flåden hos det Budapest-baserede Wizz Air tæller i dag 89 fly og består udelukkende af typerne Airbus A320 og A321. Den gennemsnitlige alder på flyene var pr. 1. februar på blot 4,6 år.

Og der er endnu flere fly på vej. Den 1. november sidste år skrev Wizz Air under på sin hidtil største kontrakt med Airbus, da man bestilte yderligere 146 fly i Airbus A320neo-familien. Det sender den samlede flyordre på dén type op på 256.

George Michalopoulos forventer, at Wizz Air modtager den første A321neo i januar 2019, og han kalder flyet for det ”ultimative, ultraeffektive fly” for et lavprisflyselskab. Flyselskabet koncentrerer sin energi omkring Central- og Østeuropa, men efterhånden ser selskabet også gode muligheder for ekspansion i det vesteuropæiske marked.

”Vi taler med mange lufthavne for at udvide vores netværk. Vi er den næststørste udenlandske operatør til Israel, og vi er det eneste europæiske lavprisflyselskab til Dubai. Der er ingen geografiske grænser for os,” forklarer George Michalopoulos.

Baser lukker – og nye opstår
Wizz Air har kun to ruter ud af Europa, Udover Dubai-ruten flyves der til Astana i Kasakhstan, der ligger i Centralasien. Forbindelsen blev lanceret for nyligt.

Flyselskabets største base er i Budapest med 13 Airbus A320/A321, og i Bukarest er der pt. stationeret 10 fly. I Warszawa har otte fly base. I løbet af de kommende 15 måneder vil Wizz Air skabe en base i Wien med i alt fem Airbus-fly.

Wizz Air er Europas fjerdestørste lavprisflyselskab med efterhånden 600 ruter fra 27 baser på det europæiske kontinent. I alt 145 destinationer er forbundet i 44 forskellige lande. Forleden meddelte det ungarske selskab, at man lukker baserne i Košice (Slovakiet), Prag og Lublin i Polen i løbet af årets andet kvartal.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air lukker tre baser

Tre nye nordiske ruter til Wien

Wizz Air med 72. rute i Skandinavien

Wizz Air køber Monarch-slots i Luton Airport

Wizz Air med flyordre på 110 milliarder kroner