Transportminister Benny Engelbrecht. (Foto: Nicolai Perjesi)

“Naturligt at CPH genovervejer investeringsplaner”

På baggrund af et paragraf 20-spørgsmål til Benny Engelbrecht, skriver transportministeren at myndighedsbehandlingen omkring tværbanen fortsætter, selvom Københavns Lufthavn vil overveje at skrue ned for investeringerne.

Folketingsmedlem Suzanne Zimmer, der oprindeligt blev valgt ind i Folketinget som medlem af Alternativet og som nu er uden for grupperne, har tidligere på ugen stillet et såkaldt paragraf 20-spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht.

På baggrund af, at Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S via medierne har givet udtryk for, at udvidelsen af lufthavnen ikke længere haster så meget som tidligere, så ønsker Susanne Zimmer at vide, og disse udtalelser giver anledning til at stoppe det forberedende arbejde for udbygningen af lufthavnen.

Transportminister Benny Engelbrecht har torsdag svaret på 20-spørgsmålet og bakker op om de overvejelser, som lufthavnsdirektøren har givet udtryk for.

“Jeg synes, det er helt naturligt, at Københavns Lufthavn genovervejer deres investeringsplaner i lyset af COVID-19-pandemien, som har forårsaget en markant opbremsning for global luftfart,” skriver ministeren.

Myndighedsbehandling fortsætter
Med hensyn den igangværende myndighedsbehandling af udvidelsen, der blandt andet betyder en forskydning og en samtidig forkortelse af den nuværende tværbane 12/30, der blandt andet skal øget kapaciteten af standpladser i lufthavnen, så fortsætter dette arbejde.

Ministeren understreger samtidig, at det ikke er Transport- og Boligministeriet, men Københavns Lufthavn, der står for udbygningen, hvorfor det er lufthavnen, der skal vurdere behovet for at fortsætte med de aktuelle planer.

“Jeg kan konstatere, at Københavns Lufthavn har ansøgt Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen om tilladelse i henhold til luftfartsloven til at ændre anvendelsen af tværlandingsbanen. Mig bekendt er den ansøgning ikke trukket tilbage, så jeg kan derfor ikke se nogen grund til at stoppe den myndighedsbehandling, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i gang med. Hvis det skal stoppes, skal lufthavnen trække ansøgningen tilbage,” lyder svaret fra transportminister Benny Engelbrecht.

 

Relaterede artikler:

CPH og flyselskaber enige om tværbaneløsning

CPH’s udvidelsesplaner møder modstand

CPH vil beholde en forkortet tværbane