Midtjyderne får næste år mulighed for at flyve direkte fra Karup til Grækenland.

Ni nye græske nyheder i rejseprogram

Rejsearrangøren Apollo udvider i 2016 antallet af rejser til Grækenland med 20 procent. Der er blandt andet comeback til de Saroniske Øer blandt hele ni nye ø-destinationer.

Grækenland var et af de allermest eftertragtede charterrejsemål for 25 år siden. Sidenhen kom Tyrkiet, Cypern, Egypten og Tunesien og gav konkurrence til de græske øer. Politisk ustabilitet har imidlertid fået danskerne til at vende ryggen til Egypten og Tunesien, mens Grækenland for alvor er på vej tilbage.

Charterarrangøren Apollo har alitd haft et særligt forhold til Grækenland, og det markerer man ved at udvide udbuddet af rejser til de græske øer med 20 procent i den kommende sommer.

Hele ni ø-nyheder er at finde i Apollos program. Der er tale om øerne Égina, Leros, Poros, Tilos, Symi, Kalymnos, Patmos, Paxos samt Kefalonia.

Men der er også nok at tage af. Der er over 2.000 øer i det græske øhav, selvom det kun er omkring 150 af øerne, der er beboede.

Comeback til grækernes egne ferieøer
Apollo har valgt at give comeback til Poros og Égina, der er typiske sommerdestinationer for mange grækere fra fastlandet, da øerne er en del af de Saroniske Øer, der ligger tæt på hovedstaden Athen.

“Vi skal tilbage til 2012 for at finde de idylliske og pittoreske Saroniske øer i vores sommerferieprogram. De er dog nu i programmet igen, fordi vi har spurgt vores mange gæster om, hvor de synes, der var ‘huller’ i vores program. De har fortalt os, at danskere også er vilde med de mere frodige øer, der ligesom de øvrige græske øer har deres helt eget tempo, natur og mentalitet,“ forklarer Glenn Bisgaaad, der er kommunikationschef hos Apollo.

På Ègina tilbyder Apollo fem hoteller, mens der er indgået aftale med seks hoteller på Poros.

Øen Kefalonia er også blandt 2016-nyhederne. Her vil Apollo være den eneste nordiske rejsearrangør, der tilbyder rejser til øen, der tilhører De Ioniske Øer. Øen er på 734 kvadratkilometer og har omkring 36.000 indbyggere.

Det er en typisk sommerdestination for naturelskere. Øen er grøn med flere hundrede vilde blomsterarter og 60 forskellige orkidéer. herudover lokkes der med havskildpadder, strand og gode vandrestier samt drypstenshuler og en underjordisk sø.