Nordica CRJ700 (Foto: Anna Zvereva)

Nordica-rute fra København lukker

Den knapt tre år gamle rute mellem Københavns og Örebro i Sverige har vist sig ikke at være rentabel. Ruten drives af estiske Nordica.

Det estiske flyselskab Nordica har siden efteråret 2015 fløjet på ruten mellem Københavns Lufthavn og Örebro Läns Lufthavn i Sverige. Det sker på en kontrakt mellem Nordica og de lokale myndigheder i Örebro.

Ruten har imidlertid vist ikke at være rentabel ”inden for en rimelig periode”, meddeler bestyrelsen for Örebro Läns Lufthavn, som derfor har besluttet at lukke ruten.

“Vi ved, at ruten er meget vigtigt for regionen, men vi er nødt til at tage ansvar for virksomhedens økonomi og handle på en god måde,” siger Irén Lejegren, formand for Örebro Läns Flygplats AB.

Ruten blev lukket fra 2. juli, og lufthavnen henviser rejsende, der har bestilt eller købt billetter, til den salgsorganisation, hvor de har foretaget deres reservation.

”Lufthavnen fortsætter sit arbejde med at udvikle regelmæssig trafik fra Örebro, men i øjeblikket ophører den eksisterende trafik med Nordica,” skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

To daglige forbindelser
Örebro er Sveriges sjettestørste by med lidt over 100.000 indbyggere og ligger cirka 200 kilometer vest for Stockholm. Udover ruten til København har lufthavnen kun en fast rute til Malmø, som drives af det hollandske selskab AIS Airlines.

Nordica fløj to gange dagligt på ruten med en Embraer ERJ145 med en afgang om formiddagen og om aftenen fra København.

Nordica flyver også fra Københavns Lufthavn til Groningen i Holland, og den 27. april startede selskabet en ny rute mellem København og hjemmebasen Tallinn. Nordica flyver 11 gange om ugen på ruten med en Bombardier CRJ900 med en kapacitet på 88 passagerer.

Nordicas datterselskab på SAS-ruter
Nordicas datterselskab Regional Jet er også velkendt på det danske marked, da Regional Jet flyver på en wetlease-aftale for SAS med fire ATR72-600 på indenrigsruter og regionale ruter.

Nordica beskæftiger i øjeblikket 15 fly, herunder fem ATR72-600, to Bombardier CRJ700 samt otte Bombardier CRJ900, hvoraf to af disse er overtaget fra SAS, mens et tredje også er på vej herfra.

Nordica blev etableret som et statsligt estisk selskab under navnet Nordic Aviation Group i 2015 efter konkursen i Estonian Air. I november 2016 indgik selskabet et strategisk partnerskab med polske LOT, som i dag ejer 49 procent af aktierne.

Nordica havde i 2017 i alt 613.000 passagerer, hvilket var en vækst på 63 procent i forhold til året før. Hvis kontraktflyvningerne regnes med, fløj selskabet med næsten én million passagerer sidste år.

 

Relaterede artikler:

Nordica forventer at åbne tre nye baser

Nordica udvider på hollandsk CPH-rute

Ny Nordica-rute til København