Keflavik International Airport. Foto: Isavia

Nordisk hovedstadslufthavn får tilført 190 millioner kroner

Den islandske regering har besluttet at tildele 190 millioner kroner til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik. Beløbet skal bruges på forskellige infrastrukturprojekter.

Den islandske hovedstadslufthavn, Keflavik International Airport, skal styrkes til fremtiden, og derfor er der nu blevet afsat et trecifret millionbeløb til renovering og udbygning.

Det oplyser den islandske lufthavnsoperatør, Isavia. Det er Finans- og Økonomiministeriet i Island, som har besluttet at øge Isavias aktiekapital med fire milliarder islandske kroner, hvilket svarer til 190 millioner danske kroner. Pengene bliver tilført under forudsætning af, at Isavia iværksætter forskellige infrastrukturprojekter i Keflavik-lufthavnen i løbet af 2020.

Det tilførte pengebeløb gør Isavia i stand til at påbegynde to projekter. Det ene handler om designet til det næste store byggearbejde i Leif Eiriksson Air Terminal, mens det andet projekt relaterer sig til design og konstruktion af veje og landingsbaner i Keflavik.

”Finans- og Økonomiministeriets beslutning om at støtte vores selskab gør det muligt for os at gå i gang med projekter, som vi ellers ikke ville have haft evnen til at indlede under de nuværende omstændigheder,” siger Sveinbjörn Indriðason, administrerende direktør for Isavia.

Beskytter mange job i Isavia
Den økonomiske indsprøjtning i Isavia sker således midt i tiden med coronakrise, men det er der en helt særlig grund til.

”Sådanne projekter skaber ikke kun nye job med selve konstruktionen, men det vil også gøre det muligt for os at beskytte et stort antal job inden for Isavia. Derudover vil indsprøjtningen af ​​midler have en positiv effekt på Suðurnes’ samfund. Dette vil hjælpe os med at komme stærkere ud af disse vanskelige tider og gøre lufthavnen bedre i stand til at konkurrere i fremtiden,” forklarer Sveinbjörn Indriðason.

Det anslås, at de nye projekter vil kunne beskæftige omkring 50 til 125 personer i hver måned indtil midten af 2021. Aktiekapitalen i Isavia vil kunne forhøjes med yderligere tre milliarder islandske kroner (143 millioner danske kroner, red.) til brug for flere byggeprojekter i Keflavik-lufthavnen. Den samlede investeringssum kan derfor udgøre omkring 333 millioner danske kroner over en toårs-periode.

“Det er krævende tider. Vi er meget taknemmelige for denne vigtige beslutning truffet af Finans- og Økonomiministeriet, der gør så stor forskel for Isavia, Suðurnes-regionen og samfundet som helhed,” siger Sveinbjörn Indriðason.

Keflavik International Airport var Nordens femtestørste lufthavn i 2019 målt på antal passagerer. Lufthavnen håndterede 7.247.820 rejsende, hvilket var en tilbagegang på 26,1 procent i forhold til året før. Konkursen i WOW air og efterfølgende tilpasninger i kapaciteten hos Icelandair var største årsag til tilbagegangen.

 

Relaterede artikler:

Taber en halv million passagerer i 2020

Nordens 20 største lufthavne i 2019

Arbejder for ny Asien-rute til Island