Endnu en dronevirksomhed får adresse i Hans Christian Andersen Airport. (Foto: UAS Denmark Test Center | PR)

Norsk koncern rykker ind i dansk lufthavn

Fremover skal dronepiloterne fra den norske virksomhed Nordic Unmanned træne på Fyn, hvor de vil få erfaring med de forskellige opgaver, som selskabet beskæftiger sig med.

Hans Christian Andersen Airport, der ligger nord for Odense, har i de senere år fokuseret på droner og de virksomheder, der gør brug af de flyvende robotter, og i fremtiden bliver der tilsyneladende endnu mere aktivitet på den front i den fynske lufthavn.

Det fortæller UAS Denmark Test Center, som er et dronetestcenter med adresse i lufthavnen. I løbet af efteråret etablerer den norske børsnoterede virksomhed Nordic Unmanned nemlig også permanent adresse hos testcentret i lufthavnen, hvor selskabet fremover vil træne dronepiloter.

Nordic Unmanned beskæftiger sig blandt andet med overvågning af grænser, eftersøgning og redning. Derudover benyttes virksomhedens droner også til inspektion af kritisk infrastruktur som broer eller toglinjer samt til at holde øje med forurening til søs.

En uovertruffen placering
Selvom virksomheden først flytter officielt ind i løbet af efteråret, oplyser UAS Denmark Test Center, at ansatte fra Nordic Unmanned allerede er til stede i lufthavnen for at teste og træne personel til nye dronesystemer.

Den norske koncern er allerede etableret i 13 europæiske lande og beskæftiger i alt 130 ansatte. Selskabets tekniske direktør Steffan Lindsø håber, at miljøet omkring den fynske lufthavn vil bidrage til nye samarbejder.

”Vi har vurderet, at UAS Denmark Test Center med sin placering i en aktiv lufthavn, et stort luftrum til droneflyvning og et voksende økosystem med potentielle samarbejdspartnere er ‘second-to-none‘ (uovertruffen, red.) i Europa. Derfor er det oplagt, at vi rykker ind i det stærke miljø i lufthavnen.”

”Vi har også brug for flere professionelle piloter og teknikere til vores store systemer, og derfor håber vi, at vi med vores nyopstartede danske datterselskab kan vokse med endnu flere dygtige kolleger.”

Skaber mere aktivitet i lufthavnen
Med den nye placering i Hans Christian Andersen Airport får Nordic Unmanneds dronepiloter adgang til et omfangsrigt træningsområde. UAS Denmark Test Center råder over et 1.900 kvadratkilometer stort luftrum, der strækker sig fra lufthavnen og fortsætter ud over Kattegat.

Hos UAS Denmark Test Center glæder lederen Lars Michael Larsen sig over, at det er lykkedes at tiltrække en så stor virksomhed som Nordic Unmanned til lufthavnen, da der er flere positive aspekter ved, at en ny aktør etablerer sig side om side med de andre virksomheder.

“Det skaber direkte aktivitet i lufthavnen og sekundært afledte effekter, når Nordic Unmanneds stab og forretningsforbindelser arbejder her. Der kan opstå samarbejde med andre aktører her, og samlet set vil det bidrage til den vækst, vi ser på droneområdet omkring testcentret. Vi er stolte af, at en anerkendt europæisk dronevirksomhed som Nordic Unmanned har fundet vores faciliteter og luftrum så velegnede til at gennemføre deres test- og træningsaktiviteter, at de nu slår sig fast ned hos os.”

 

Relaterede artikler:

Charter og droner i vækst hos HCA Airport

Vil muliggøre samtidig afvikling af fly- og dronetrafik

Specialister fra Boeing-selskab i Odense-HCA Airport