En Boeing 737-800 fra Norwegian i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Norwegian åbner ny rute fra Københavns Lufthavn

I løbet af vinteren vil Norwegian flyve direkte fra København til det nordlige Norge. Ruten vil indledningsvis kun være en del af vintertrafikprogrammet, men det kan dog ændre sig, lyder det.

Til efteråret er der flere muligheder for danskere, der ønsker at opleve midnatssol og nordlys, da en ny flyrute vil forbinde Københavns Lufthavn med lufthavnen ved byen Tromsø, der ligger 350 kilometer nord for polarcirklen.

Området er blandt andet populært blandt naturinteresserede og friluftsentusiaster, fordi det eksempelvis giver mulighed for at tage på hvalsafari, sejle på fjorden, køre med hundeslæde eller vandre en tur i den rå nordnorske natur.

Det er Norwegian som vil beflyve den nye rute, der sættes i drift den 26. oktober, hvilket er tre dage før, at flyselskaberne officielt overgår til årets vintertrafikprogram. Det sker i år søndag den 29. oktober.

Vil afgå to gange ugentligt
Den nye rute er i første omgang kun planlagt til at skulle være på afgangstavlerne fra slutningen af oktober til slutningen af marts næste år, men Norwegian oplyser dog, at det ikke er utænkeligt, at den kan blive forlænget i et eller andet omfang.

Flyvningerne vil finde sted torsdage og søndage med undtagelse af søndag den 24. december, da juleaften betyder, at den sædvanlige afgang i stedet afvikles mandag den 25. december. Ruten vil blive befløjet med et af de Boeing 737-800-fly, som Norwegian har 68 af i flåden.

I tillæg til den kommende Tromsø-rute flyver Norwegian også direkte til Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo fra den danske hovedstadslufthavn, mens selskabet uden mellemlandinger flyver til Oslo og Bergen fra Billund Lufthavn.

Blandt de mest populære norske destinationer
Magnus Maursund, der er kommerciel direktør i Norwegian, erklærer sig tilfreds med, at flyselskabet i løbet af efteråret udvider porteføljen af rejsemål på selskabets hjemmemarked, der beflyves nonstop fra Danmark.

”Det er glædeligt at kunne tilbyde direkte fly mellem København og Tromsø, som er et af de mest populære rejsemål i Norge.”

”Med denne rute tilbyder Norwegian direkte flyvninger til fire destinationer i Norge, og i kombination med vores store norske indenrigsnetværk er det simpelt for danske rejsende at komme til og rejse rundt i Norge.”


Relaterede artikler:

Norwegian køber Widerøe for 725 millioner kroner

Norwegian øger med op imod 100.000 passagerer

Norwegian sætter gang i syv nye ruter fra Danmark