Boeing 737-800 fra Norwegian.

Norwegian åbner ny rute til populær græsk ø

Fra den 20. juni vil Norwegian flyve en gang ugentligt fra København til den græske ø Lefkas, der ligger syd for Korfu i Det Ioniske Hav.

Norwegian har finjusteret det kommende sommertrafikprogram, og der er blevet plads til en ugentligt afgang fra Københavns Lufthavn til den græske ø Lefkas, der nyder en stigende popularitet blandt danske turister.

Hver tirsdag fra den 20. juni og resten af højsæonen vil Norwegian sende et Boeing 737-800 fly afsted mod Lefkas med op til 186 passagerer ombord. Flyveturen til Aktion-Preveza lufthavnen kan gøres på tre timer i modsætning til hidtil, hvor det har været nødvendigt at flyve via Athen med Aegean Airlines på fem timer og 55 minutter eller via Rom med Vueling på syv timer og 55 minutter.

Norwegian flyver ud af Københavns Lufthavn kl. 07.10 med ankomst i den græske militærlufthavn kl. 11.15. Flyet returnerer fra Aktion-Preveza lufthavnen kl. 12.05 og vil være tilbage i København kl. 14.05.

”Vi glæder os over igen at udvide vores rutenet fra København til glæde for vores danske rejsende, som nu får endnu flere muligheder for at komme billigt og komfortabelt til spændende destinationer. Lefkas er en charmerende ø, der tilbyder sine besøgende fantastiske og solsikre oplevelser, og vi har stor tro på, at ruten bliver en succes. Vi glæder os til at byde vores danske sommerferierejsende velkommen om bord,” siger Thomas Ramdahl, der er kommerciel direktør hos Norwegian.

Otte græske destinationer
Netop Grækenland forventes sammen med Spanien at blive de helt store sællerter i den kommende sommer. Det hænger sammen med, at skandinaviske turister i stigende omfang fravælger Tyrkiet som destination som følge af terrortruslen og den politiske ustabilitet i området.

Norwegian flyver i forvejen i højsæsonen til syv græske destinationer fra København. Der flyves til Athen (2), Korfu (1), Kos (2), Chania, Vestkreta (4), Heraklion, Kreta (2), Rhodos (1) samt Santorini (2). I parentes er angivet antallet af ugentlige afgange.

”Udover Lefkas-ruten har vi i årets sommerprogram øget frekvensen markant på hele ti europæiske destinationer. Det er ønsket for Norwegian at fortsætte udviklingen af vores i forvejen store netværk fra Danmark til glæde for både de danske rejsende samt for turistindustrien, der oplever vækst i økonomien og beskæftigelsen som direkte konsekvens af modstrømstrafik,” lyder det fra Norwegian-direktøren.

Norwegian har samtidig valgt at øge antallet af ugentlige afgange til Varna i Bulgarien. Der flyves i den kommende sommer to gange om ugen mod oprindeligt en gang.

 

Relaterede artikler:

Ny Ryanair-rute fra København til Grækenland

Norwegian nyder godt af Spanien-boom

400.000 charterpassagerer med Norwegian

Aegean vokser trods græsk krise

Aegean åbner rute fra København til Kreta