Airbus A320-200 fra SmartLynx Airlines. (Foto: Marek Vanzura)

Norwegian baserer to lettiske A320-fly i København

I første kvartal af 2017 skal to fly fra et lettisk flyselskab have base i Københavns Lufthavn og flyve på Norwegians europæiske ruter.

Passagerer der flyver med Norwegian ud af Københavns Lufthavn kan i årets første tre måneder få sig en overraskelse, når de går om bord i, hvad de tror er et fly fra det norske lavprisflyselskab. I stedet er der mulighed for, at det er et fly fra lettiske SmartLynx Airlines.

Norwegian har nemlig wetleaset to Airbus A320-200 fly fra det lettiske charter- og ACMI-flyselskab fra begyndelsen af januar til slutningen af marts måned. Der er tale om flyene YL-LCO, der er produceret i 2002 samt YL-LCR, der er tilbage fra 1999 og har været beskæftiget i Kina i de første 15 år af flyets levetid.

Dermed må Norwegians passagerer i nogle tilfælde kigge langt efter de nyere Boeing 737-800 fly fra Norwegian med gratis WiFi.

Træning af besætninger
Ifølge Norwegian hænger indleje af de to fly med besætninger sammen med, at man overgår fra den norske driftslicens til den irske EU-licens på basen i Københavns Lufthavn.

“I en kortere periode får vi behov for ekstra kapacitet, da noget af vores crew skal have ekstra træning i forbindelse med overgangen. Derfor har vi wetleaset to fly fra SmartLynx. Træningen kan rettere karakteriseres som en omskoling, når man går fra en driftstilladelse til en anden. Dette indebærer teori og praksis for piloter og kabinepersonale,” forklarer informationschef Daniel Kirchhoff fra Norwegian i Danmark til CHECK-IN.dk.

Han afviser dermed, at det skyldes fejldisponering af fly, da Norwegian netop i vintermånederne flyver et stort charterprogram for skandinaviske, britiske og amerikanske rejsearrangører. Blandet andet stationeres tre Boeing 737-fly i General Mitchell International Airport i Milwaukee samt Chicago Rockford International Airport, hvorfra amerikanske chartergæster skal flyves til Mexico, Jamaica og Den Dominikanske Republik. Endelig er der også fly beskæftiget på Norwegians vinterruter fra Caribien til den amerikanske østkyst.

 

Relaterede artikler:

Norwegian-fly opereres af slovakisk flyselskab

Norwegian brugte 400 mio. kroner på vikarfly

Norwegian indsætter Fokker-100 på tre ruter

Fire flyselskaber yder sommerhjælp hos Norwegian

Norwegian får A320 som back-up fly