Norwegian Boeing 737MAX (Foto: Norwegian)

Norwegian lukker fire ruter til USA

Norwegian har besluttet at lukke sine transatlantiske ruter fra Edinburgh og Belfast til to lufthavne på den amerikanske østkyst.

Norwegian begyndte i sommeren 2017 at flyve fra lufthavne i Skotland, Irland og Nordirland til en række destinationer på den amerikanske østkyst.

Selskabet lagde ruter ind til de mindre lufthavne Stewart International Airport (New York), Providence Airport (Rhode Island) og Bradley International Airport i staten Connecticut, som man ville betjene med de helt ny Boeing 737 MAX 8 mellemdistancefly.

Siden har Norwegian flere gange justeret på de nye transatlantiske ruter. Selskabet opgav eksempelvis efter forholdsvis kort tid ruterne til Bradley International Airport, mens man valgte at skrue op for frekvenserne på andre ruter.

Første ruter lukkes i oktober
Nu vælger selskabet imidlertid helt at lukke sine transatlantiske ruter fra lufthavnene i Edinburgh og Belfast.

Fra Belfast International Airport vil Norwegian allerede fra den 27. oktober lukke ruterne til Stewart og Providence, hvor der i øjeblikket er to ugentlige forbindelser på hver rute.

Fra den skotske hovedstad vil Norwegian fra 29. marts 2019 også lukke ruterne til Stewart og Providence. Fra Edinburgh er der i øjeblikket fire ugentlige forbindelser til Stewart og tre ugentlige forbindelser til Providence.

Passagerskat får skylden
Norwegians amerikanske kommunikationsdirektør Anders Lindström begrunder over for det lokale amerikanske medie MidHudson News rutelukningerne med, at en planlagt i reduktion i passagerskatten i Skotland er blevet udskudt af den skotske regering.

“Dette har tvunget os til at trække os helt fra vores transatlantiske forbindelser til og fra Edinburgh, da det ikke ville være en bæredygtig forretning,” siger Anders Lindström til MidHudson News.

Norwegian har fortsat ruter fra både både Dublin og Shannon i Irland til Stewart og Providence, ligesom selskabet også flyver fra Cork i Irland til Providence-lufthavnen.

Derudover har selskabet også en sommerrute fra Bergen til Stewart-lufthavnen. Denne rute betjenes lige som de øvrige med Boeing 737 MAX 8, som selskabet foreløbig har 13 eksemplarer af.

 

Relaterede artikler:

Norwegian skruer op for USA-ruter

Norwegian lukker USA-ruter fra Skandinavien

Norwegian opgiver første USA-ruter med 737 MAX