SAS og Norwegian side om side i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Norwegian prøver igen med København-Stavanger

Norwegian åbner i foråret en ny rute fra København til Stavanger. Det er andet forsøg for det norske lavprisflyselskab, der gav op efter entréen i 2015.

Fra den 29. marts vil SAS ikke længere være alene om at tilbyde flyvninger mellem København og Stavanger. Fra denne dato bliver der atter konkurrence fra Norwegian.

Her vil det norske lavprisflyselskab etablere sig med fire ugentlige afgange. Der flyves på mandage, torsdage, fredage og søndage, hvorfor Norwegian mener, at ruten appellerer til både fritids- og forretningsrejsende.

”Det er gode nyheder for både norske og danske rejsende, når vi til foråret åbner vores nye rute mellem Stavanger og København. København er en meget populær destination for nordmænd, der elsker byens puls og kulturelle tilbud. Danske naturfans kan glæde sig over direkte adgang til det sydvestlige Norges storslåede landskaber, herunder ikke mindste den verdensberømte Preikestolen,” siger Magnus Maursund, der er rutedirektør Short Haul i Norwegian.

Udover topattraktionen i Lysefjorden lokker Stavanger også med byens katedral fra 1200-tallet, Norsk Oljemuseum samt de farverige huse i Øvre Holmegate. 

12 procent af kapaciteten på ruten
Norwegian forsøgte sig også for fem år siden med en rute fra København til Norges fjerdestørste by. Dengang fløj Norwegian to gange ugentligt, men ruten måtte sidenhen lukke igen.

Ligesom sidst vil Norwegian være i direkte konkurrence med SAS. I dag tilbyder det skandinaviske flyselskab op seks daglige afgange fordelt på 35 ugentlige flyvninger i hver retning.

Som udgangspunkt benytter SAS et mix af 90-sæders Bombardier CRJ900, men der om eftermiddagen og aftenen også er Airbus A320neo og A321 inde på ruten, der har plads til henholdsvis 180 og 200 passagerer. På enkelte dage flyves der også med 141-sæders Boeing 737-700. Samlet udbyder SAS op til 5.282 sæder per uge i hver retning.

Norwegian vil betjene Stavanger-ruten med de velkendte 189-sæders Boeing 737-800, og det giver et samlet ugentligt udbud på 756 sæder i hver retning. Dermed vil Norwegian sætte sig på omkring 12 procent af rutens kapacitet.

Fra to til tre norske ruter
Med ruten til Stavanger fortsætter Norwegian den regionale offensiv, der blev annonceret tilbage i november sidste år.

I sommertrafikprogrammet åbnes fem nye ruter fra København til henholdsvis Gdansk, Poznan, Stettin, Palanga og Hamborg. Dette suppleres med to ugentlige flyvninger fra Billund til henholdvis Bergen og Stavanger.

I forvejen flyver Norwegian til både Oslo og Bergen fra Københavns Lufthavn. Fra 2011 til 2016 var det også muligt at flyve med Norwegian mellem København og Trondheim.

 

Relaterede artikler:

Norwegian bryder SAS-monopol på seks ruter

Norwegian lukker Norge-rute til København

Norwegian åbner fra København til Stavanger

Norwegian åbner København-Trondheim