12 ATR-72-fly fra Finnair-datterselskabet Norra har fået ny bemaling og interiør. Foto: Magnetic MRO

Ny bemaling og interiør til Finnairs ATR-72-flåde

Flåden af ATR-72-fly hos Finnairs regionale datterselskab Norra, som DAT ejer 60 procent af, har fået ny bemaling og renoveret kabinerne.

Når passagererne fremover nærmer sig de 12 ATR-72-500 hos Norra, venter der en helt ny oplevelse.

Det regionale Finnair-datterflyselskab har således fået renoveret sin flåde af turbopropfly. Det er den estiske virksomhed Magnetic MRO, der har stået for arbejdet, og som blev afsluttet tidligere på ugen.

Kontrakten blev underskrevet i foråret 2019, og den indebar ny bemaling af flyene og fuld indvendig renovering og vedligeholdelse af flyene. Magnetic MRO leverede første nyrenoverede fly fra selskabets Tallinn-hangarer til Finnair 8. maj sidste år.

Der var helt præcist tale om ny bemaling til 11 ud af de 12 ATR-fly, der fremover vil fremstå med Finnair-bemaling. Herudover har alle flyene fået fornyet interiøret, og det har været en stor opgave for Magnetic MRO. For selskabets ansatte indebar det produktion af det største antal nye detaljer til et fly, som det nogensinde har produceret til et enkelt interiørprojekt.

De nye detaljer i ATR-72-flyene inkluderer blandt andet nye klistermærker og låse og hængsler til kabinehylderne.

Kompleks ATR-renovering
Finnair er imponeret over det færdige resultat af renoveringen af ATR-flyene, der har en gennemsnitsalder på 11 år.

”Jeg kan ikke påstå, at jeg er en ekspert i maling, men jeg brugte et par kasser med rød tape på malingsinspektioner i mine leveringsdage. Så at acceptere noget så godt som dette med kun cirka 50 centimeter rødt tape til hele flyet, var helt nyt for mig,” siger Finnair-repræsentant Pauliina Heikkilä i en pressemeddelelse.

Opgaven med at renovere turbopropflyene, der hver har op til 72 sæder, har været en spændende og udfordrende opgave for Magnetic MRO.

”Den indvendige og udvendige renovering af Finnairs ATR-72-fly var en kompleks proces, der involverede flere Magnetic MRO-afdelinger, herunder maling, vedligeholdelse og interiørproduktion. Synergien mellem dem var enestående, og derfor er vi meget glade for resultatet og den positive tilbagemelding fra vores kunde,” siger Rihards Priedkalns, direktør for flybemaling hos Magnetic MRO.

DAT har aktiemajoritet i Norra
Danish Air Transport (DAT) købte i august 2018 60 procent af aktierne i Norra (Nordic Regional Airlines), og det danske flyselskab fik dermed aktiemajoriteten i det finske regionalselskab, der er underleverandør til Finnair.

Indtil DATs overtagelse af aktiemajoriteten var Norra 100 procent Finnair-ejet. Det danske flyselskab og Finnair åbnede allerede i efteråret 2017 en dialog om et muligt køb. Finnair fortsatte med at eje 40 procent af Norra efter DATs aktiekøb.

Norra er grundlagt i 2011 og gennemfører årligt over 50.000 flyvninger for Finnair på både indenrigs- og udenrigsruter. Selskabets flåde består – foruden ATR-72-flyene – af 12 Embraer E190-jetfly. Norra har over 650 ansatte i Finland, og hovedkontoret er i Helsinki Vantaa-lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

DOT skal flyve for Finnair

DAT køber aktiemajoriteten i finsk flyselskab

Underskud på 45,7 millioner i DAT-driftsselskab