Ny business class hos Austrian

Star Alliance-selskabet Austrian opgraderer business class på sine langdistancefly.

Austrian Airlines er gået i gang med at opgradere kabinerne i sin flåde af langdistancefly. Alle ti langdistancefly af typerne Boeing 777 og 767 får nye, moderne economy class sæder, et forbedret inflight entertainment system, og nye innovative sæder på business class, som kan omdannes til senge.

“Vi investerer over 90 millioner euro og jeg ser det som en vigtig investering i fremtiden for Austrian Airlines, “siger Austrian Airlines’ direktør, Jaan Albrecht.

Opgraderingen gennemføres løbende henover vintersæsonen. Det første fly med den nye kabine er klar i midten af november, og til foråret vil alle fly være peppet op.

Luftpudesystem
Det nye business class-sæde giver et ekstra luft på alle sider og en fuldt vandret seng på cirka to meter i længden. Et særligt ”luftpudesystem” giver passagererne mulighed for at indstille hårdhedsgraden af sædet. Systemet husker indstillingerne under hele flyvningen og har desuden en indbygget massagefunktion. Passagererne kan aktivere denne funktion individuelt efter behov.

Et nyt kabinelayout giver fire ud af fem business class-passagerer i Boeing 777-flyene direkte adgang til midtergangen. I Boeing 767-flyene vil alle business class-passagerer have direkte adgang til midtergangen.

Touch-skærme
Flyene vil blive udstyret med et nyt ”Video & Audio on Demand-system”, som gør, at passagererne kan starte og stoppe film og musik, når de ønsker det. De nye fladskærme på business class er 38 centimeter (15 tommer), mens skærmene på economy class er 23 centimeter (9 tommer).

Der er tale om touch-skærm, som betjenes ved at trække fingeren hen over skærmen, sådan som man kender det fra en tablet pc eller iPad. Den intuitive brugergrænseflade er tilgængelig på tysk, engelsk, japansk og kinesisk.

Austrian’s langdistancenetværk omfatter New York, Washington, Toronto, Bangkok, Tokyo, Malé, Delhi og Beijing. Omkring 1,1 millioner passagerer flyver hvert år med Austrian Airlines’ langdistancefly.