Boeing 787-9 fra Juneyao Airlines. (Foto: PR-foto)

Ny Kina-rute kan være på vej til Helsinki

Det kinesiske selskab Juneyao Air har angiveligt planer om at lancere en rute fra Shenzhen til Helsinki. Den finske lufthavn kan ikke bekræfte oplysningerne.

Det kinesiske flyselskab Juneyao Air har siden 28. juni sidste år fløjet direkte mellem Shanghai og Helsinki.

Juneyao Air gik ind på ruten med daglige forbindelser i sommerprogrammet og betjener i det igangværende vinterprogram ruten mellem Helsinki og Shanghai Pudong International Airport tre gange om ugen med Boeing 787-9 Dreamliner.

Ruten fra Shanghai til Helsinki var Juneyao Airs første interkontinentale rute, men nu tyder noget på, at flyselskabet fra Shanghai har fået appetit på endnu en rute til Helsinki.

Det fremgår af et debatforum på websitet Airliners.net, hvor en bruger har lagt et billede af et dokument op, som angiveligt viser, at Juneyao Air har ansøgt om tilladelse til at flyve tre gange ugentligt mellem Shenzhen og Helsinki fra november i år.

Shenzhen ligger i det sydlige Kina tæt på grænsen til Hongkong. Finnair flyver ikke til Shenzhen, men derimod til både Hongkong (to gange dagligt) og Guangzhou, som ligger nord for Shenzhen.

Lufthavn afviser kendskab til ruten
Dokumentet, som er offentliggjort på Airliners.net, er skrevet på kinesisk, og det har ikke været muligt for CHECK-IN.dk at verificere, hvilket dokument, der er tale om, eller hvor det stammer fra.

Lufthavnsselskabet Finavia, som driver Helsinki Airport, afviser at kende noget til planerne om en ny rute til Shenzhen.

”Vi har desværre ikke informationer om den mulige ruteåbning,” siger Elina Suominen, kommunikationskoordinator i Finavia, til CHECK-IN.dk. Lufthavne vil dog normalt først bekræfte en ny rute, når flyselskabet officielt har offentliggjort den.

Forlænger Helsinki-rute til Island
Som tidligere beskrevet på CHECK-IN.dk har Juneyao Air i det kommende sommerprogram besluttet at forlænge ruten fra Helsinki til tre europæiske byer, henholdsvis Manchester, Reykjavik og Dublin, hvilket er muligt inden for den eksisterende tidtabel.

Dermed løser det kinesiske selskab et problem om fødetrafik til og fra Helsinki Lufthavn, som Juneyao Air ikke havde sikret sig på forhånd, da man startede ruten op.

Juneyao Air har en codeshare-aftale med Finnair, men den giver kun det kinesiske selskab adgang til at sætte sin HO-markedsføringskode på Finnairs indenrigsflyvninger fra Helsinki til Ivalo, Rovaniemi, Kemi, Kuopio og Oulu.

Finnair har til gengæld med aftalen mulighed for at sætte AY-koden på Juneyao Air-ruter fra Shanghai til Harbin, Shenyang, Dalian, Qingdao, Xi’an, Chongquing, Kunming, Xiamen og Fuzhou samt fra Nanjing til Xi’an, Chongqing og Zhangjiajie.

 

Relaterede artikler:

Island får sin første Kina-rute

Femte codeshare-aftale for Finnair i år

Nordisk Dreamliner-rute til Shanghai