(Foto: Finnair, Airbus)

Femte codeshare-aftale for Finnair i år

Finnair lancerer ny codeshare-aftale med Air Serbia. Det er det femte nye codeshare-samarbejde, som Finnair etablerer i år.

Finnair fortsætter med at udvide sit samarbejde om ruter med andre flyselskaber. Det finske flyselskab har netop offentliggjort et nyt codeshare-samarbejde med det nationale serbiske flyselskab Air Serbia, og det er den femte aftale om codeshare, som Finnair har indgået i år.

Codeshare-aftalen med Air Serbia trådte i kraft den 27. oktober, hvor Air Serbias JU-kode blev tilføjet på Finnair-flyvninger mellem Helsinki og Wien, Prag, Berlin, København, Stockholm, Göteborg, Oslo, Riga, Tartu, Vilnius og Tallinn. Air Serbien-koden tilføjes endvidere på et stort antal indenrigsflyvninger i Finland.

Samtidig tilføjes Finnair’s AY-kode på Air Serbia- flyvninger mellem Beograd og Helsinki samt på flyvninger mellem Beograd og Wien, Prag, Berlin, Tirana, Bukarest, Sofia, Skopje, Podgorica, Sarajevo, Tivat, Larnaca samt Thessaloniki.

”Vores nye codeshare-partnerskab med Air Serbia er en fantastisk måde for Finnair at udvide sit netværk og rækkevidde i Europa,” siger Philip Lewin, leder af partnerskaber og alliancer i Finnair.

Nyt samarbejde med Fiji Airways
For bare to uger siden offentliggjorde Finnair et codeshare-samarbejde med Fiji Airways, som føjede Finnair-koden til Fiji Airways’ flyvninger mellem Nadi International Airport på Fijiøerne og Hongkong, Singapore og Tokyo Narita, ligesom AY-koden på et senere tidspunkt også vil blive tilføjet på Fiji Airways’ flyvninger til San Francisco og Los Angeles.

I september kunne Finnair annoncere et codeshare-samarbejde med LATAM Airlines Group på flyvninger mellem Helsinki og LATAM’s knudepunkter i São Paulo i Brasilien og Santiago i Chile via de europæiske lufthavne London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Madrid, Barcelona og Milano Malpensa.

Flere nye aftaler i Kina
Tidligere på året har Finnair lanceret codeshare-aftaler med to kinesiske flyselskaber – China Southern og Juneyao Air – om ruterne til henholdsvis Guangzhou og Shanghai Pudong samt videre forbindelser til en lang række af de to selskabers destinationer i Kina.

I 2018 etablerede Finnair codeshare-samarbejder med Cathay Pacific Airways datterselskab Cathay Dragon i Hongkong og med Alaska Airlines om destinationer i det vestlige USA.

 

Relaterede artikler:

Finnair og China Southern i samarbejde

Ny codeshare-aftale favoriserer Finnair

Finnair og Qatar Airways i samarbejde