Passagerer i lufthavnsterminalen i Nuuk (Foto: Greenland Airports)

Ny lufthavnsterminal i Nuuk taget i brug

Mandag den 24. juni var der udkald til de første passagerer fra den nye lufthavnsterminal i Nuuk. I første omgang er det kun til indenrigsfly, men om fem måneder kommer atlantflyene.

Mandag den 24. juni lykkedes det endelig at tage imod de første rejsende til og fra den nye lufthavnsterminal i Nuuk.

Det var oprindeligt planen, at terminalen skulle være taget i brug den 17. juni, men da der manglende nogle enkelte godkendelser fra brandmyndighederne, måtte åbningen udskydes. 

På forhånd havde passagererne fået besked om, at de skulle møde op i den nye lufthavnsterminal i stedet for den gamle, og dermed blev det muligt at tage check-in, sikkerhedskontrollen og de nye siddefaciliteter i brug.

Legeplads, café og duty free-burtik er dog ikke klar endnu, og den del vil første blive åbnet i takt med, at byggeriet bliver færdiggjort. Derfor er der i første omgang gratis kaffe, te og vand i terminalen.

“Dette markerer begyndelsen på en spændende ny æra for både Greenland Airports og Grønland. Vi glæder os over at kunne byde alle passagerer velkommen i vores nye og moderne lufthavn og ser frem til at give den bedste oplevelse til alle vores kunder,” siger Jens Lauridsen, der er administrerende direktør for Greenland Airports.

Mindre forsinkelser den første dag
Mandagens første afgang fra den nye lufthavnsterminal i Nuuk var Air Greenland rutenummer GL540 til Kangerlussuaq, og flyet med planmæssig afgang kl. 07.05 kom dog først afsted kl. 07.48 med næsten tre kvarters forsinkelse.

De øvrige fire afgange fra Nuuk i løbet af mandagen blev også forsinket mellem 20 og 30 minutter,  hvilket ikke er udsædvanligt, når man lige har taget en ny terminal i brug, hvor rutinerne hos lufthavnspersonalet skal køres ind. Derfor opfordrer lufthavnen også de rejsende til at møde op i god tid.

Nu kan lufthavnen i Nuuk i de kommende måneder rette fokus mod et nyt pejlemærke i horisonten. Den 28. november forventes lufthavnen at kunne modtage det første atlantfly fra København, når Air Greenland vil ibrugtage Nuuk Lufthavn med den store Airbus A330-800neo.

Det kræver dog forinden, at baneudvidelsen til fremtidige 2.200 meter færdiggøres og efterfølgende godkendes af Trafikstyrelsen. I begyndelsen af november sidste år blev de første 930 meter af den nye bane allerede godkendt og taget i brug.

 

Relaterede artikler:

Ny terminal i Nuuk kan ikke åbne som planlagt

Ny lufthavn i Nuuk: Åbningsdato er fastsat

Ny bane i Nuuk Lufthavn tages i brug