Ny rute fra Chongqing til Europa

Finnair er ikke længere alene om at betjene Chongqing, der er Kinas 10. største by. Nu kan der også flyves direkte fra Rom.

Kinas fjerdestørste flyselskab Hainan Airlines har internationalt vokseværk, og nu er Rom også kommet på rutekortet. Den 27. april åbnede selskabet en rute fra Chongqing til den italienske hovedstad, således at Finnair ikke længere er det eneste flyselskab, der forbinder Europa med den vestkinesiske by, der har 10. mio. indbyggere.

Finnair flyver i sommertrafikprogrammet fire gange ugentligt mellem Helsinki og Chongqing, mens Hainan Airlines vil tilbyde to ugentlige afgange fra den kinesiske millionby til Rom.

Hainan Airlines benytter et Airbus A330-200 fly med plads til 260 passagerer, hvoraf 242 er i economy-sektionen, mens der er 18 full flat bed-sæder på Business Class.

“Åbningen af Chongqing-Rom ruten har styrket vort netværk af europæiske ruter, som på sigt vil give et omfattende servicetilbud, der vil imødekomme det voksende rejsebehov mellem Kina og forskellige europæiske byer,“ sagde koncernchef Xie Haoming fra Hainan Airlines ved åbningen af ruten.

Flere end 600 ruter
I modsætning til flere andre kinesiske flyselskaber, der beflyver Europa, har Hainan Airlines delvist valgt at gå udenom store lufthavne som London-Heathrow, Frankfurt og Amsterdam-Schiphol.

Hainan Airlines flyver til Beijing til Bruxelles, Berlin, Moskva og Sankt Petersborg samt fra Xian til Paris. Netop en direkte rute mellem Xian og Europa er også en del af Finnairs rutenet.

Hovedbasen for Hainan Airlines er i Haikou på Hainan-øen i Det Sydkinesiske Hav. Herfra samt fra ni fastlandsbyer har flyselskabet flere end 600 ruter, der forbinder i alt 90 byer.

Selskabet, der har fem Skytrax-stjerner, har en flåde på 139 fly med en gennemsnitsalder på 4,8 år og er ejet af Grand China Airlines Holding Company, der har provinsregeringen i Hainan som investor sammen med HNA Group og den ungarskfødte amerikanske forretningsmand George Soros.