DAT ATR42-300 ved start fra Stord Lufthavn i Norge. (Foto: Stord Lufthavn)

Ny sommerrute fra Billund til Norge

DAT åbner til sommer en ny rute fra Billund til Stord i det sydvestlige Norge. Den skal trække norske turister til Billund.

Billund Lufthavn får til sommer en ny sæsonrute til Norge. Danish Air Transport (DAT) vil fra 28. juni og frem til 18. august 2019 flyve én gang om ugen mellem Billund og Stord i det sydvestlige Norge mellem Stavanger og Bergen.

DAT driver i forvejen en norsk indenrigsrute mellem Stord og Oslo under navnet Stordflyet.no med to-tre daglige forbindelser alle ugens dage undtagen lørdag med et ATR 42-500 turbopropfly. Da flyet ikke flyver på ruten på lørdage, havde DAT mulighed for at udnytte kapaciteten til en weekendrute til Danmark.

Der bliver således afgang fra Stord hver fredag kl. 17 med ankomst i Billund kl. 18.30, og flyet returnerer fra Billund søndag kl. 14 med ankomst i Stord kl. 15.30.

Succes med danske sommerruter
”Der var et ønske fra lufthavnen i Stord om en sommerrute til Billund, og da vi i DAT har haft stor succes med vores sommerruter til Bornholm, besluttede vi os for at gøre forsøget,” siger Jesper Rungholm, direktør i DAT, til CHECK-IN.dk.

”Danmark har en stor plads i normændenes hjerter, og vi tror på, at norske familier gerne vil rejse på en weekendtur til Danmark, hvor de kan opleve eksempelvis Legoland i Billund,” uddyber Jesper Rungholm.

“Det er glædeligt, at Stordflyet tager nye initiativer, og efter min mening er Stordflyet på rette vej med en ny weekendrute,” siger lufthavnschefen i Stord, Jan Morten Myklebust.

Håb om danske turister til Norge
Jesper Rungholm håber også, at man kan lokke danske turister til at tage den anden vej – for eksempel for at opleve bjergene, fjordene og den øvrige flotte natur i det sydvestlige Norge.

DAT har fløjet på ruten fra Stord til Oslo siden 2009 og siden 2014 under navnet Stordflyet.no i et samarbejde med det lokale erhvervsliv i Sunnhordland.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn fortsætter fremgangen

Widerøe-entré kan føre flere Norges-ruter med sig

Billund Lufthavn på vej til at tjene penge hele året