Ny udenrigsrute fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn præsenterer i dag sammen med et nyt dansk flyselskab en rute til “en meget efterspurgt storby i Europa“.

Det har længe været en torn i øjet på ledelsen i Aalborg Lufthavn, at det ikke er muligt at tilbyde flere end to ugentlige afgange til London, der er en den største internationale destination fra Danmark.

Ruten fra Aalborg Lufthavn til London-Gatwick lufthavnen beflyves i dag af Norwegian med de 186-sæder store Boeing 737-800 fly. Men trods stor efterspørgsel, er det ikke lykkedes Aalborg Lufthavn at overtale det norske lavprisflyselskab til at øge frekvenserne. I stedet tilbydes passagererne en tur via København for at komme til den britiske hovedstad oftere end to gange om ugen.

Det bliver der sandsynligvis lavet om på fra sommertrafikprogrammet 2016. Her vil et nyt flyselskab betjene “en meget efterspurgt storby i Europa“, som det hedder i invitationen til dagens pressemøde i Aalborg Lufthavn. Denne storby kunne meget vel være London.

DAT kan være operatør
I overskriften til pressemeddelelsen nævnes et “nyt tiltag i dansk luftfart“, hvilket betyder, at der er tale om et dansk flyselskab, der skal betjene den nye rute.

Branchekilder vurderer, at der er tale om et setup med et virtuelt flyselskab, der skal sælge flybilletterne, mens en af markedets kendte operatører skal stå for selve operationen.

Der peges fra flere sider på Danish Air Transport som operatør. Her vil selskabets MD87-fly med 135 sæder være velegnet til operationen. Hvilken virksomhed, der skal stå for billetsalget, er indtil videre en velbevaret hemmelighed.

CHECK-IN.dk forsøgte mandag aften forgæves at få en kommentar fra administrerende direktør Jesper Rungholm fra Danish Air Transport.