Den nye internationale lufthavn i Nuuk. (Visualisering fra Kalaallit Airports)

Nye grønlandske lufthavne sparker døre ind

Kalaallit Airports, der skal drive de to internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat, har indledt det globale ruteudviklingsarbejde på den netop afholdte rutekonference i Milano.

Repræsentanter fra lufthavne og flyselskaber over hele verden var i sidste uge samlet til World Routes 2021, der i år blev afholdt i Milano.

Under den store globale rutekonference præsenterer lufthavnene oplæg til flyselskaberne i forhold til at udvikle nye flyruter til de respektive lufthavne,

Blandt debutanterne var grønlandske Kalaallit Airports, der repræsenterer de nye internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat, der åbner i 2024.

“Arbejdet med at gøre opmærksom på, hvilke nye muligheder de kommende lufthavne giver, og Grønland som destination er i fuld gang. For ud over at bygge lufthavnene, er det er jo en vigtig opgave for os at tiltrække nye kunder, så der er flere til at bruge dem, når de står færdige. Det er en proces, der tager tid, for der skal sparkes nogle døre ind,2 siger Jens Lauridsen, administrerende direktør i Kalaallit Airports.

Tæt samarbejde med Visit Greenland
Deltagelsen i den globale rutekonference skete i samarbejde med Visit Greenland, der har til at opgave at promovere Grønland som turistdestination, så interesserne hos de to parter går hånd i hånd.

”Ingen kommer jo for at se en lufthavn. Folk kommer for at opleve Grønland. Skal vi have flere kunder i lufthavnene, så skal Grønland som turistdestination promoveres. Derfor samarbejder Visit Greenland og Kalaallit Airports også tæt sammen i denne proces,” forklarer direktøren for Kalaallit Airports, der er Grønlands største infrastrukturprojekt.

Der er dog ikke kommet noget konkret med hjem fra World Routes i Milano, da ruteudviklingsarbejde ofte kan være en meget langvarig proces, hvor jorden i første omgang skal gødes.

”Det har været meget interessant. Der har også været stor interesse for vores projekt, og for de fremtidige muligheder det giver. Der er skabt nogle relationer og noget opmærksomhed, så det har været meget positivt,” understreger Jens Lauridsen.

Over 100.000 årlige turister
I 2019 var der lidt over 100.000 turister i Grønland, hvoraf 58.150 var såkaldte landbaserede turister, mens de øvrige 46.600 var krydstogtpassagerer.

Lige nu er Danmark det største marked efterfulgt af Tyskland, Nordamerika, Storbritannien og Frankrig. De nye internationale lufthavne forventes at kunne tiltrække flyselskaber fra Europa og Nordamerika.

 

Relaterede artikler:

Åbning af ny Nuuk-lufthavn forsinket i et år

Overvejer Boeing 737-ruter til Nuuk og Ilulissat

Air Greenland vender blikket mod Nordamerika